Digibesvär

Min digitalboxodyssé 2006 började lite som 2001 – en rymdodyssé (boken) slutar: My God, it’s full of stars. Allt såg fint ut och fungarade. Men nu har odyssén nått stadiet som skapar apraseri. Jag har nått början av rymdosyssén där aporna lär sig att använda verktyg, för att slå med. Slå saker i bitar. De förstör ett och annat. Ursinne. Vansinne.

När allt ser ut att fungera bra och digitalboxen är programmerad att automatiskt banda diverse olika program längs veckan. Och när jag till sist, utan att ens riktigt veta hur, lyckades göra åt mig en kanalfavoritlista så jag inte är tvungen att surfa via betalkanaler jag inte ser. Då bestämmer Welho att “effektivisera det digitala nätets serviceutbud“. Låter fint, vad det än är, men… det är pärs för gemene TV-tittare. DigiTV-tittare. Analogtittare göre sig ej besvär.

Det som hände i dag var att TV-kanalerna bytte plats. Inte alla, men en del. Och för min digitalbox betyder det nollställning av hela jäkla apparaten, att söka alla kanaler på nytt. Fast, det är ju inte ett problem, eftersom sökningen är automatisk. Men kanalfavoritlistan och programmeringarna måste knackas in för hand på nytt och det höjer på blodtrycket.

Enda sättet att komma ihåg vad jag har programmerat är att skriva allt ner på papper med penna. Papper och penna! C’mon. Vi lever i den digitala eran: Robotar rullar på mars och skickar bilder till jorden och skämtteckningar i norden ställer till kravaller i södern. Men lite justering av kanalerna kräver att man gräver fram papper och penna. Behändigt? Inte. Inte alls.

Grr… inte roligt att knacka in allt på nytt. Inte roligt alls.

Published

2 comments

  1. Ah, the mighty Papper’o’Penna technique! Lycka till.

  2. Tack. Det lyckades helt bra (verkar det). Åtminstone verkar allt vara i skick igen. Hoppas Welho inte effektiviserar det digitala nätets serviceutbud på en tid igen.

Comments are closed.