En plats i kön

Bloggen David Gilmour uppdateras trevligt ofta. Det är dock inte gitarristen själv som skriver utan någon Features Editor, men det är ju trots allt intressant att läsa om den kommande skivan och turnén som naturligtvis inte passerar Finland (eller något annat nordiskt land för den delen).

Och så vågar jag rekommendera nya The Tangent skivan A Place In The Queue. Bandet lider inte alls av att herr Stolt sa hej då och Krister Jonsson (kolla Krister Jonsson Trio) fyllde platsen som gitarrist. Skivan är riktigt trevlig. Progressiv rock i jazzanda, utan att glömma humorn, eller vad sägs om en fyllig progediskolåt (!?) låt med lyrik i följande stil:

I’d get a size-6-rugby in my face,
For not liking games that much or “being out of place”
Or get my head kicked in for liking Yes,
Instead of Suzi Quattro, or the Rubettes.

The Sun In My Eyes

Det är stabilt, det fungerar.

Published

2 comments

  1. Det är ju just eftersom den är Roine-fri som senaste plattan är Tangents bästa. Roine är en mycket bra gitarrist men en överspänd sångare med taskig tajming och ett särdeles förskräckligt uttal. Tacka vet jag Tillison.

  2. Roine är ju faktiskt inte en eminent sångare, men det är ju en del av det som gör honom intressant som musiker. Är det för perfekt blir det ointressant.

Comments are closed.