Grüzi

Terveisiä käkikellojen, suklaan, juustojen ja alppien Confœderatio Helveticasta jossa junat eivät oikeasti ole niin kellotarkkoja kuin mitä väitetään eivätkä konduktöörit kuulosta samalta kuin Suomessa, vaikka voivatkin olla hauskannimisiä — yhdenkin nimi oli Spörri.

Ei niin kallis maa kuin mitä kuvittelin. Kaljahan oli jopa halvempaa kuin täällä. Niin paikallinen Eichhof kuin esimerkiksi Murphy’s Stout.

Lumivarmana tunnettu Andermatt tarjosi hyvin ohuen lumipeitteen: mustissa rinteissä oli oikeasti mustaa ja muissa jonkin verran eri ruskean sävyjä. Aurinko paistoi puolet ajasta ja lunta satoi toiset puolet. Valittaa ei kuitenkaan voi, mäet olivat mukavia ja meno samoin. Seurakin mitä mahtavinta.

Narisevin sängyin ja lattioin varustettu homeinen, ja yllättävän matalakerroksinen mutta kuitenkin perin vaatimaton hotelli tarjosi monipuolista palvelua: omistaja oli ystävällinen ja useimmiten aamiaishuoneessa bongattu täti äreä. Puolihoidon illalliset olivat aina yhtä jännittäviä, sillä mitään etukäteistietoa tulevasta ei ollut tarjolla. Hyvää kuitenkin oli.

Aamiaiset sen sijaan eivät olleet illallisen kaltaisia mukavia yllätyksiä. Vaikka kahvi olikin mitä mainiointa, oli muu tarjonta tasapaksua ja mitäänsanomatonta. Ja täysin samaa joka aamu. Tai… no, melkein samaa sillä kahden ensimmäisen aamun jälkeen mansikkahillo loppui ja katosi kokonaan muutenkin heikosta tarjonnasta.

Televisiosta saatiin hiukan tietoa maailman tapahtumista. New Yorkissa ja Saksassa on tullut lunta. Lunta ja maata on vyörynyt siellä täällä. Lintuinfluenssa leviää. Olympialaiset käynnissä alppien eteläpuolella. Täällä jonkin verran mediahuomiota saanut amerikkalaisen ohjelmaisännän visiitti ei noussut uutiskynnyksen yli lumihuippujen keskellä.

Italiassa Big Brother on Grande fratello ja tyyliltään aika erilainen kuin mitä muista maista olen nähnyt. Toisaalta kaikki italialaiset ohjelmat ovat aina erilaisia kuin muualla, jos ei muuten niin ne ovat täynnä puolialastomia kaunottaria. Paitsi lotto jossa on lapsia. Outoa. Vaan outoa on myös Saksan ja Itävallan televisioviihde.

Viime yönä oma sänky tarjosi niin makeat unet (oma tyyny paras tyyny) että olin hämmentävän ajoissa pystyssä tänään, vaikka olinkin suunnitellut levätä ja laiskotella. Pesukone on pessyt paljon likaisia ja haisevia vaatteita. Blogeja ja RSS-syötteitä on luettu. Galactican jaksot katsottu. Myytinmurtajat saavat jäädä Suomi – Iso-Britannia curlingottelun jälkeiseksi huviksi (seitsemäs erä käynnissä, Suomi johtaa 4 – 1).

Huomenna takaisin arkirutiineihin. Tschüs!

ps. Tässä linkit matkalta lähetettyihin kuviin. Laitan lisää kuvia pällisteltäväksi kunhan saan niitä esityskuntoon.

go to gate, resa, Landade, alles klar, I tåget, Det artar sig, Hotellrummet, alperna, dag 1 avklarad, andermatt, paus, Paus på plats, lokal efterrätt, och sedan blev det mulet, Dålig sikt, En udda bekantskap, Nederbörd, solen kom fram, Urk, Herregud, sista dagen i backen, Ett tåg kommer lastat med…, på besök hos harry, nät på flughafen zürich, mein hertz brennt.

Published