Kevyesti keskellä suuta

Löysinpäs putiikista eilen oikein maukasta särvintä, Atrian Ohut Kevyt Chili-paprika Salami (rasvaa 21 %) — tuote johon on mahdotonta linkittää (lienee Atrialta tapa pitää tiedot ominaan), joka ehkä on rasvaisin näkemäni kevyt-tuote. Piti oikein googlettaa kevyt-tuotteen määritys, kun en sitä tiennyt. Tietoa löytyi Sydänliiton sivuilta:

elintarvikelain mukaan tuotetta, jossa energian määrä on vähintään 30 % pienempi kuin vastaavassa tavanomaisessa elintarvikkeessa, voi sanoa “kevyt” tai “light”-tuotteeksi.

Suomen Sydänliitto ry: Pakkausmerkinnät

Paitsi jos kyseessä on levite, jolloin siinä saa olla korkeintaan 40 % rasvaa. Eli periaatteessa kevyttuote voisi olla sellainen jossa on 70 % rasvaa, jos siitä on vastaava tuote jossa rasvamäärä on 100 %.

Nyt taas tiedän enemmän.

Published

6 comments

  1. Atrian sivut ovat niin arsesta että voit lisätä ne tuohon edellisen postauksen listaan. Sieltä poimitut linkit nimittäin eivät toimi; tuo tähän poimimasikin vie täältäkäsin vain tuotehakusivulle.

  2. No prkl. Niillähän näyttää olevan joku ihme sessiosysteemi osoitteessa. Ihan hyvä niin, olisihan se ihan kauheeta jos joku mainostaisi heidän tuotteitaan! Poistin linkin kun se ei toiminut. Tuote on kuitenkin maukas vaikka sivut ovatkin ala-arvoiset.

  3. Kevyttuotteet ovat kieltämättä oma maailmansa. Joissakin tuoteryhmissä on helppo olla kevyt, kun perustuotteet ovat rasvalla kyllästettyjä. Mutta koetapa kehitellä kevytpakastevihanneksia tai light-näkkileipää! :)

  4. Hmmm.. näkkäristä pitäisi olla rasvaisempi versio, esimerkiksi öljyssä tiristetty spydärinäkkis. Silloin tämä rasvainen näkkäri olisi se vastaava tuote ja tavallista voisi markkinoida light-tuotteena. Mutta pakastevihannekset taitaa olla vaikeampi pala purtavaksi (pun unintended).

Comments are closed.