Lihapullain välisestä rakkaudesta

Lihapullain paistamisessa suurin ongelmakohta lienee paistettavien pyöryköiden pullamaisuuden säilyttäminen. Vaan koska kotitekoisten lihapalluroiden yhtenä erottavana tekijänä äitien tekemiin einespulliin on nimenomaan koon ja muodon sattumanvaraisuus ei siis pullamaisuuden ylläpitäminen ole oikeastaan ongelma.

Lihapyörykät
Meille kalasta tykkäämättömille on lihapulla mitä mainioin vaihtoehto niille sillispöydän antimille joiden pääaineosa on vedessä elävät selkärankaiset.

Toinen mahdollinen ongelmakohta lihapullain valmistamisessa on kokin intohimo käyttää suuria määriä karkeasti hakattua sipulia ja valkosipulia taikinanteossa. Tämä johtaa yleensä helposti pannulla mureneviin pyöryköihin. Vaan koska kotitekoisten köttbullien arvioinnissa pääkriteeri ompi makunystyröiden helliminen, ei niiden mureneva struktuuri ole oikeastaan mikään iso ongelma (saapahan kokki hyvän syyn maistella tuotoksiaan).

Tänään lihapullissa ei ollut korppujauhoja eikä leipää vaan se korvattiin Kellogg’s® All-Bran® -muroilla. Muuta mukavaa pulliin sekoitettua, jauhelihan, kananmunan, sipulin ja valkosipulin ohella, oli juustoraaste ja kuivattu paistettu sipuli (semmoista mitä ainakin Norjassa laitetaan hodareihin) sekä erinäisiä mausteita kuten inkivääri, oma chilikastike (jossa chilin ohella limeä, sokeria, suolaa ja punaviinietikkaa), punainen currytahna, Tamarinditahnan jämät, kasvisfondin jämät, Dijon-sinapin jämät, jauhettua vihreätä kardemummaa ja hiukan yrttejä.

Published