Verkko-ostaminen

Nettikaupoissa hintavertailujen tekeminen on helppoa, tai ainakin se onnistuu mielestäni kätevämmin kuin esimerkiksi kaupasta toiseen ramppaaminen.

Otetaan esimerkiksi Adobe Photoshop. Kallis ohjelma jota myydään mieluiten bundlena jossa tulee muitakin ohjelmia. Paketit ovat suhteessa yksittäisiin ohjelmiin halpoja, mutta jos haluaakin vain ja ainoastaan sen yhden ohjelman jota tarvitsee.

Visiitti Adoben verkkokauppaan kertoo että ohjelman voi ladata koneelleen verkon yli, ilman turhia CD-levyjä ja käyttöohjetta, hintaan 649 dollaria. Halpaa kuin makkara. Paitsi että tämä kyseinen hinta on tietenkin vain USAn ja Kanadan asukeille. Jos sitten asuukin jossain muualla on etsittävä hinta esimerkiksi Adoben kansainvälisestä verkkokaupasta.

Sama ohjelma, sama toimitustapa, samat bitit kallistuvat silmänräpäyksessä noin 60 %. Hinta euroissa on 833,69 (sis. verot) joka vastaa hiukan yli tuhatta taalaa. Jos tilaisi ohjelman CD:llä laatikoineen ja käyttöohjeineen nousee hinta vaivaiset seitsemän euroa, alle prosentin kokonaishinnasta siis.

Ohjelman hankkimatta jättäminen ei ole vaihtoehto. Joten on aika suunnata vertaa.fi ja MBnetin hintavertailun kaltaisiin palveluihin. Koska kyseessä on Macintosh-versio on katsottava hintoja silmä tarkkana ettei vahingossa hämäänny sen toisen käyttiksen ohjelmaversioista.

Halvin hinta löytyy Poropekka nimisestä, minulle täysin tuntemattomasta, verkkokaupasta joka myy ohjelmaa hintaan 713,49 euroa (sis. verot). Tämä on siis halvin hinta jonka löydän Suomesta, mutta se on postituskustannuksineen, 15 euroa (!), yhä noin 40 % kalliimpi kuin millä Yhdysvaltalaiset ja Kanadalaiset saavat ohjelmansa.

Tottahan ohjelman voisi tilata jostain euroalueen verkkokaupasta, mutta en löytänyt mitään varteenotettavaa kilpailijaa, paitsi brittien Amazon jonka kautta olisi voinut puristaa hinnasta pois vielä jokusen euron. Mutta ehkä on kuitenkin parempi tukea kotimaisia yrittäjiä.

Euroopassa on kallista nettishoppailla. Vaikka usein on vielä kalliimpaa ostaa sama tuote kivijalkakaupasta.

Published

10 comments

 1. Jenkeissä business osataan, on olemassa useitakin firmoja jotka elävät sillä että tarjoavat “aidon” amerikkalaisen kotiosoitteen johon voi tilata verkkokaupoista yms vaikka mitä “us only” hintaan. (Aika moni esim EBAYssa myy vain amerikkaan.) Firma sitten lähettää paketit, kirjeet jne eteenpäin suunnilleen minne tahansa maailmassa. Kts esim http://www.myus.com

 2. Tietääkö kukaan päteekö sama epäoikeudenmukaisuus toisinpäin, eli missä määrin amerikkalaiset joutuvat maksamaan kovemman hinnan kuin eurooppalaiset, mikäli ostavat “euroverkkokaupasta”?

 3. niki_: ja sitten tuote pitää saada kotomaahan pakettina jonka arvo on alle 50 euroa, niin ettei tulli nappaa sitä. Ja jos se katoaa, niin mahd. korvaukset ovat sitten sen mukaan, eikä sisällön oikean arvon mukaan.

  tuominenj: ach so ja, vaan ulkomaille postituskustannukset tuppaavat kasvamaan. Halvimmasta putiikista löytyy tietoa että “Bei Lieferungen in das Ausland erhöhen sich die Versandkosten auf 17,49 Euro”, joka siis maan sisällä on 9,90 ja “Verfügbar in 4 Wochen” on ehkä vähän turhan pitkä odotusaika. Sitäpaitsi mun saksani on niin huonoa että kipuraja ylittyy. Mielummin maksan vähän enemmän ja ymmärrän kaiken kuin säästän pari euroa ja osa infosta menee ohi.

  Tero: tarvitseeko ameriikkalaisten ostaa eurokaupoista? Niillähän kai vielä on verotonta tuo nettiostaminen, ainakin siis maan rajojen sisällä. Saako euroverkkokaupoista jotain mitä ei saa ameriikan vastaavista?

 4. Ymmärtääkseni Photarin saa halvimmalla, muttei helpoimmalla, tilaamalla päivityskelpoinen kuutosversio jostain Saksan eBaystä about 50 eurolla, jolloin CS2:n päivitys ei maksakaan enää kuin noin 250 eukkua. Noin ulkomuistista. Itsellä olisi nimittäin sama hankinta edessä.

 5. Henri: kerro toki jos sieltä hankit.

  tuominenj: vai että Österreichistä… kas, tuohan olisi jo melkein saman verran euroissa kuin Adobelta taaloissa.

Comments are closed.