Televisiomainos

Yksinkertaisuus oli myyntivaltti, tai ainakin mainostusvaltti, televisiomyynnissä jo yli neljäkymmentä vuotta sitten. Näin Asavisio kertoi ohjelmanäppäin-TV:stään:

mainos: nyt vain painetaan ohjelmanäppäintä eikä tarvitse tietää kanavista mitään

Silloin kanavia ei ollut valittavissa montaa. Yhtenä oli Suomen televisio jossa näytettiin myös Mainos-TV:n ohjelmia ja toisena oli Tesvisio joka näytti myös Tamvision ohjelmaa. Tosi kovilla jätkillä oli valittavana vielä kanvat Ruotsi ja Eesti sekä joka kodin perusinsinöörille suunnattu UHF-kanava joka jo vaatikin virittämistä.

Televisiokasvoja ja -ääniä olivat mm. Niilo Tarvajärvi, Lenita Airisto, Carl-Erik Creutz, Teija Sopanen ja Knud Möller.

Toistuvaa tarjontaa olivat mm. Kyllitädin satusivellin, Ben Casey, Bat Masterson, Perry Mason ja Niksulan TV. Sää ja uutiset (kyllä, juuri niin että sää on ensin) näytettiin klo 21.15 Suomen televisiossa ja Tesvision puolella myöhäisuutiset tulivat illan elokuvan jälkeen ja aika siis vaihteli päivästä toiseen.

Ja kaikki oli mustavalkoista. Värilähetykset alkoivat vasta 1.1.1969 presidentti Kekkosen uudenvuodenpuheella.

Published