Människan väjar

Att man blir attackerad av fåglar har jag skrivit om tidigare. Nu skriver även Husis om fåglar som terroriserar. I deras fall är det kråkor i parken. Men förklaringen till beteendet är den samma som med måsarna.

Orsaken var uppenbarligen den icke-flygfärdiga klumpiga ungen […]

Ja. Det börjar vara den tiden på sommaren då äggen kläcks. Och i mitt fall betyder det att den närmaste busshållplatsen kommer inte att vara ett alternativ på vägen hem från jobbet. Har nämligen noterat att där i närheten inte bara finns ett bo, utan två. Det betyder åtminstone två galna små fjäderbollar som springer ohejdat omkring på området och fyra vansinniga guanomaskiner som skoningslöst skyddar sina avkommor.

– Det är svårt att göra sig av med sådana ”värstingfåglar”. Det måste göras med stor sakkunskap av polisen eller räddningsverket.

Brandmästare Hannu Arimo på räddningsverket i Helsingfors säger att man ogärna ger sig ut på den sortens fågeljakt.

– Vår princip är att det är människans skyldighet att väja. I värsta fall får man ta till knytnävarna. Ett paraply är också ett bra hjälpmedel.

Och människan väjar. Springande. Med fågelkacka i håret.

Published

2 comments

Comments are closed.