Idealiike

VTT:n Idealiike haastoi keväällä 2006 kaikki suomalaiset ideoimaan 35 000 jokapäiväistä elämää helpottavaa mobiilipalveluideaa. […] Vaikka kampanja käynnistyi vasta huhtikuussa, huima 35 000 idean tavoite saavutettiin määräajassa toukokuun loppuun mennessä. Ideoita kertyi peräti yli 37 000, joista 2000 luokiteltiin alustavan arvion mukaan huippuideoiksi. Nyt ideat on julkaistu kaikkien vapaaseen käyttöön […]

Idealiike.fi

Tämän löytyi Mainonta on syvältänistä. Iso kokoelma ideoita. Upeeta. Mahtavaa! Tosin käsintäytetyt lomakkeet skannattuina pdf-muodossa eivät aina ole oikein luettavia.

Tätä kirjoittaessa ei ole vielä tullut vastaan yhtäkään niistä parista tuhannesta huippuideasta, mutta kyllä esimerkiksi nämä: “Kännykkä tunnistaa naapurit ja muistuttaa moikkaamisesta”, “Kännykkä määrittelee hengitysilman alkoholipitoisuuden puhuessa -> hälytys jos yli x,x ‰ -> tieto vaimolle :)” sekä “Virtuaali kypärä suojaamaan päätä, voit hakata vaikka päätäsi seinään”.

Published

3 comments

  1. Niin, minusta näkee selvästi, että ideat ovat saman kansan kehittämiä kuin Niksi-Pirkan vinkit.

  2. Mieleen hiipi karmea epäily siitä että ne pari tuhatta huippuideaa löytyvät juuri niistä kuvista jotka eivät ole luettavissa.

  3. Kansan toivelistalla joka kolmas ehdotus tuntui olevan kännykän ja parranajokoneen tai alkometrin yhdistäminen. Monet toivoivat myös toimintoja, jotka jo löytyvät alkeellisimmistakin puhelimista.

    Onneksi listalla on myös aidosti innovatiivisia ideoita tyyliin “Kännykkä rasvaa ihon ja huulet” ja puhelin jonka avulla “Voi tarkistaa ihmisen iän tai muun kohteen koskemalla kohdetta, toimii vaikka radiohiiliajoituksella”

Comments are closed.