Telkkuvitkain

Widgetit. Mäkin pienet apuohjelmat. Olen kokeillut joitain näistä vitkaimista, mutta en oikeastaan käytä kuin yhtä: laskukonetta.

Onhan se kiva kun näkee tulevan sään, oman IP-osoitteen tai vaikka prosessorilämpötilan pienellä hiiren heilautuksella. Vaan useimmiten en edes muista mitä kaikkea minulla siellä on. Joten jäävät käyttämättä. Muistan vitkaimet vasta kun tarvitsen laskukonetta.

Jokin aika takaperin löysin kuitenkin vitkaimen jota huomaan käyttäväni. Kyseessä on ruotsalaisen TV-ohjelmasaitin tvinfo.se:n TV-widget. Ohjelma tuo kätevästi hiiren heilautuksen taakse ohjelmatiedot niistä sweedenin kanavista jotka näkyvät, maksua vastaan tietenkin, digiboksistani.

Voi kun tuommoisen kätevän vitkaimen saisi vielä kotimaisillekin kanaville.

Olisihan se hienoa että esimerkiksi Welhon asiakas voisi saada ohjelmatiedot vastaavaan vitkaimeen Welholta. Olisihan se hienoa että kaikki ne tiedot olisivat yhdessä paikassa ja tulisivat yhdestä lähteestä. Vaan tuntuu jotenkin utopistiselta semmoinen ajatus että että TV-ohjelmia myyvä yritys helpottaisi TV-ohjelmatietojen saamista.

Eipä taida telkussa.fi tai telkku.comkaan tällaista pientä lisää tarjota.

Heja Sverige.

Published

5 comments

  1. Ainoa widgetti, jota minä jaksan enää käyttää on semmoinen kaunis isokokoinen digitaalikello. Sopivasti puoliläpinyvänä se ei häiritse normaalikäyttöä, mutta on kuitenkin koko ajan esillä ruudulla. Eipä pääse ajantaju katoamaan.

  2. Mikko: Ihan näppärältä vaikuttaa, mutta vaikka eyeTVidgetin ikkuna on isompi kuin tvinfo.se:n, on se kuitenkin harmittavan pieni. Nyt-tilassa näkyy noin 2,5 kanavan tiedot kun sveamamman versiossa on seitsemän kanavan tiedot. Ilman vieritystä (katso vertailu tästä). Toinen ero on linkit. Kun tvinfo.se:ssä klikkaa ohjelman nimeä, saa selaimeen auki ohjelmaoppaan. Kanvan logoa klikatessa avautuu kanavan koko päivän ohjelmatiedot. Se on mielestäni hyvä toiminto.

    Henri: Eikö sun työpöydällä muuten näy kello?

  3. Mä pidän task/launch barin piilossa. Kellon saa kyllä näkyviin, jos jaksaa siirtää hiiren ruudun alalaitaan, mutta ei sitä aina jaksa. (Onko tämä nyt sitä uusavuttomuutta?)

Comments are closed.