Da Mucha -koden

Jag menar, verkligen. Hur tror Amos Andersons konstmuseum att man skall hinna se en utställning som visas i endast tre månaders tid? Bara tre månader? Jag som bor lite över två tusen meter från museet (fågelvägen). Helt omöjligt.

Därmed tvingades jag, med några vänner, ta mig till Åbo och se på Alphonse Muchas verk. Och dom var ju fina. Aj, så fina dom var. Vackert vackert.

Men Åbo? Sällan har jag sett så många särskrivningar som där. En av dem var en stor reklam på en av restaurangbåtarna. En Koff-banderoll. Vårt lilla gäng diskuterade saken medan vi sög i oss varsin lärare på skolgården under en het men skön sol. Vädret var definitivt på vår sida. Varmt och skönt.

Vi svalkade oss på diverse serveringar medan andra sprang maraton mitt i stan. De som spatserade omkring i medeltida dräkter måtte också ha haft ganska så hett.

Blanko var inte en besvikelse fast det är några år sedan jag åt där senast. Tyvärr fanns inte pastan med rökt tonfisk i senapssås kvar på listan, men lammpastan var ju nog jättegod. Vilket man inte kan säga om ugnskorven som såldes i saluhallen. Den smakade som leverlåda i korvskinn. Urk och tvi.

Tågen till och från Åbo har inte restaurangvagnar mera. Chockerande! Hur tänker de på VR? Det är ju två timmar på tåg! Fyra, om man åker tur och retur (vilket man gjorde). Jag är besviken.

Åbo

Published

4 comments

  1. Du borde ha tagit korven på medeltiden istället. Åtminstone på tidiagare år har det funnits skitgod bratwurst till salu. Och så finns det ju en hel del att se på samtidigt också.

  2. Medeltiden överraskade oss. Vi skulle bara se Mucha och njuta av solen. Borde något år ta en noggrannare titt.

  3. Det finns nog en hel del att se. Problemet är, att man borde spendera en hel dag på platsen, för att se all teater som bjuds. Det händer en hel del. Folk blir hängda, slagsmål etc etc. Vad man nu kan tänka sig att det hände på en medeltida gata i Åbo.

Comments are closed.