Kekkonen

Kotiseutumatkailuni piti tänään viedä minut lounaalle Seurasaareen. Harmikseni huomasin ravintolan olevan kiinni. Sitä näköjään remontoidaan. Rakennustyömaa. Pääsy kielletty. Koko vuoden 2006 kiinni.

KekkonenSen sijaan kävin tutustumassa Urho Kekkosen Museoon. Tässä se on aika lähellä, mutta enpä ole sinnekään itseäni saanut aikaisemmin. Ajankohta oli perin täydellinen. Kekkosen valinnasta presidentiksi (ensimmäisen kerran) on tänä vuonna kulunut 50 vuotta, kuolemasta 20 ja satuin paikalle juuri sopivasti opastettuun kierrokseen.

Ihan kiva kämppä. Tamminiemi ei ole yhtä pramea kuin Mäntyniemi, kaikki on pienempää, mutta talossa on jännä fiilis. Siellä elää 80-luvun henki.

Nykystandardien mukaan perin vaatimattomat edustus- ja asuintilat. Työhuone jossa talon ainoat luodinkestävät ikkunat. Sauna joka on toiminut monen poliittisen neuvottelun näyttämönä.

Kotimaista designia: mm. Kukkapuro, Sarpaneva ja Aarnio. Lahjoja ulkomailta: mm. sikarilaatikko Castrolta, maljakko Hrustsevilta, 2400 vuotta vanha malja kreikasta.

Lounaaksi Café Adjutantissa nautittu kahvi ja kampanisu pötsissä astelin tutkimaan Munkkiniemeä. En ole siellä oikeastaan paljoa käynyt. Nyt sekin on sitten kävelty läpi. Paljon kuuli venäjää ja englantia. Kuin ulkomailla ikään.

Hej, svenska kunder mobbas ej.

Published