Lomasunnuntai

Helsingin kaupunginmuseon Hakasalmen huvilassa on näyttely nimeltään Kunnon kansalainen.

Näyttelyn aihe on modernin kansalaisuuden synty ja kehitys Helsingissä 1800-luvulta tähän päivään. Näyttelyssä tarkastellaan, miten kunnon kansalaisen ominaisuudet ovat muuttuneet, millä tavoin kunnon kansalaisuuden mallit ovat vaihdelleet sukupuolen ja yhteiskuntaluokan mukaan ja mitä on pidetty eri aikoina normaalina ja hyväksyttävänä.

Kiva paketti tietoa, triviaa ja nostalgiaa. Suosittelen. Aika moni on varmaan tehnyt näyttelyyn liittyvän nettitestin.

Museokäynnin jälkeen sopi Kesäkaivarissa piipahtaminen lomasunnuntaihin kuin nenä päähän.

Sää oli kohdallaan eikä ihmisiä ollut liikaa. Juontajasetä puhui outoja. Von Hertzen Brothersit soittivat todella hyvin, vaikka laulu ei oikein ottanut sujuakseen tänään. Egotripillä sen sijaan laulukin pysyi nuotissaan. Kaivohuoneen terassin kalja oli tylsää mutta kallista.

Jos tulee käytyä kahden viikon kuluttua seuraavassa Kesäkaivarissa täytyy muistaa pakata pussikaljat mukaan.

Published