Savua ilman tulisuutta

nestemaista savua pullossaKuten Nana vinkkasi löytyy nestemäistä savua Hakaniemen hallin Parhialalta. Kysyin siellä käydessä josko tietäisivät mistä saisi chipotleja. Kerroin tavanneeni niitä viimeksi Ahvenanmaalla vuosituhannen alkupuolella. Lupasivat etsiä josko löytyisi.

Tänään kävi sitten ilmi etteivät valitettavasti olleet löytäneet tätä herkkua mistään. Toivoa ei pidä kuitenkaan menettää vielä, sanoivat. Nythän on loma-aika ja osa maustetukuista on kiinni. Joten voi olla että chipotleja löytyy.

Voi myös tietenkin olla ettei löydy.

Vaikka chipotlet tuntuvat olevan kiven alla, löytyy verkosta kuitenkin vähän (siis todella vähän) tietoa siitä ettei savustettu chili ole ihan täysin tuntematon käsite maassamme. Elintarvikkeiden maahantuontiin erikoistunut SeaGood Oy Fort Deli listaa tukkujen tilausnumeroissa Chipotle Chili Adobokastikkeessa. Pakkaus tosin on suurkeittiö-/tukkukokoa, eli 6 x 2,8 kg.

Möisivätköhän tuommoisen 16,8 kg pakkauksen meikäläiselle? Riittäisi kavereille ja tutuille joksikin aikaa eteenpäin.

Chipotle Tabascosta löytyi pieni vihje infernochili.tk forumilta. Hämeentiellä toimiva Punnitse ja säästä (joka ilman skandeja on hämäävästi punnitse ja saasta) on kuukausi sitten myynyt ison pullon (148 ml) tätä hämmentävän harvinaista tuotetta hintaan 5,90.

Ei auki sunnuntaisin. Huomenna en ehdi. Enkä maanantaina. Tiistaille menee.

Millaisia kieltoja, sääntöjä ja holhoavia ohjeita on mausteiden hankkimiseen netistä?

Published

8 comments

 1. Keskon omalta Pirkka-tuotemerkiltä löytyy Meksikolaiskastike – Salsa Chilpotle. Keskivahva, savunmakuinen ja aito meksikolainen salsakastike. Noin ainakin purkissa lukee. Omaan makuun hiukan tujua pelkiltään, mutta maustamiseen sopii oikein hyvin sillä savu todellakin maistuu.

 2. Chilpotle? Kas kun ei kuitenkaan chilpoctli tai pochilli.

  No, oli nimi mikä vaan, en ole niin kiinnostunut salsasta, vaan itse siitä savustetusta chilistä, minä kun haluan nimenomaan sitä tujua.

  Mutta kiitos vinkistä, täytyypä pitää silmät auki kaupassa josko tuon bongaisi. Pitäähän sitä maistaa.

 3. Tuohan on aika halpa putiikki. Näin jossain että repivät saman kokoisesta paketista chipotleja kolminkertaisen määrän amerikkalaista rahayksikköä. Toivottavasti tulevat perille.

 4. Paitsi, että kahden chilituotteen postituskustannukset nousivat käsitarkistuksen jälkeen 13,75 taalaa 19 taalaan. Eli chilit 16, postitus 19 taalaa.

 5. Netti toimii ja kusti polkee. Hain chilit eilen postista. Ne oli tullut 4.8. Ei jäänyt tulliin. Varmaan koska tilaus oli niin pieni.

  1 oz kuivattuja chilejä on aika paljon. Hyvältä näyttää ja tuoksuu.

Comments are closed.