Fyra långa steg till ny ryggsäck

1. Går från butik till butik och kontrollera utbudet.

Efter sådär 10000 steg har jag noterat att utbudet verkar vara ganska så homogent. Så gott som alla kör med samma JanSport och Dakine. Somliga har Eastpak och vissa t.ex. Haglöfs, Fjällräven och Halti.

Massa remmar och onödiga små fack. Så små fickor att man inte ens får handen in i dem. Tjafs. Vissa modellers yttersta ficka är helt öppen: en veritabel regnvattensamlare liksom. Inte bra.

Prisnivån verkar variera från ca 30 till 90 euro.

2. Kollar på nätet de märken som tilltalade mig, och för jämförelsen skull också sådana som verkade dåliga.

Eastpak verkar ganska bra. Dragkedjorna rör sig mjukt. Dakine hade vissa helt coola ryggsäckar men en hel del underliga eller dåligt designade modeller. CatManDoo har inget om ryggsäckarna på nätet, inte vad jag kan hitta. JanSport verkade ointressant. Jag behöver en enkel urban väska, därmed faller t.ex. Halti och Haglöfs bort.

Vid noggrannare undersökning på nätet, hittar jag en eller ett par modeller som verkar bra. Båda är Eastpak. Enkla ryggsäckar med vettiga fickor och fack. Inga onödiga remmar och båda har plats för en bärbar dator vid behov.

3. Ny runda i butikerna, håller öga på det jag hittat på nätet.

Eastpak har butik i Kampens nya shoppinghelvete. Och där finns den modellen jag vill ha. Det är också säkert den dyraste butiken. Förflyttar mig till Gräsvikens Brand Outlet Warehouse. De säljer Eastpak till ett facilare pris. Men tyvärr, de har inte den modellen jag vill ha.

Spatserar igenom sju av de elva butiker som nämns på tillverkarens sidor under återförsäljare i Helsingfors. Dåligt utbud. Få modeller. I en butik finns ryggsäckarna på tre olika ställen. Ologiskt. Ett par butiker har inte Eastpak i sortimentet. En säljer inte ryggsäckar överhuvudtaget. Informationen på tillverkarens sidor är tydligen inget att lita på. När jag tänker efter finns inte Kampens butik nämnd där heller. Fint.

4. Ger upp, vill ha ryggsäck och betalar fullt pris.

Trött, hungrig och uttråkad. Shopping är inte min grej. Men. Ny ryggsäck! Fint. Nu kan jag kasta bort den gamla slitna jäkeln.

Published

2 comments

  1. Niin, susta ei taida siis saada omistautunutta shoppausseuraa kovin helpolla?

Comments are closed.