Päin peetä

Tässäpä vastaus Ritan heittämään haasteeseen. Kymmenen asiaa jotka alkavat kirjaimella p (niin kuin pni) ja mitä ne minulle tarkoittavat.

Paino
Valokuvausta opiskellessa tuli opiskeltua myös kuvien painamista. Hyvin mielenkiintoista puuhaa, oli kyseessä sitten laaka-, syvä- tai kohopainotekniikat. Paino on myös hyvin pitkään ollut pitkään ylisellaista, eikä se istumatyöllä oikein vähene noin vaan.
Paistinpannu
Kokkaaminen on mukavaa puuhaa, usein käytössä on syvä paistinpannu.
Peek & Poke
Commodore 64, eka tietokoneeni. Ah, nostalgiaa. Ääntä, väriä, mahtavia pelejä. Modauksia ja virityksiä. Ensi askeleet ohjelmoinnissa ja tietokonegrafiikassa.
Photoshop
Nulla dies sine Photoshop, voisin sanoa. Se ei ihan pidä paikkaansa, mutta on hyvin lähellä totuutta. Jo viidestoista vuosi meneillään ja yhä vaan oppii jotain uutta, mutta osaamista on niin että sitä voi opettaakin tarpeen sitä vaatiessa.
Piano
Opiskelin joskus pienenä soittamaan pianoa. Se kuitenkin jäi koska opetus oli mielestäni tappavan tylsää ja kotona harjoitussoittimena oli todella kämänen urkulaite, jolla ei voinut soittaa hiljaa tai muiden kuulematta. Urkujen äänikin oli aika kauhea. Lopettamiseen vaikutti varmaan myös se että mummo mainitsi vielä käydessäni pianotunneilla että veljelläni on pianistin sormet. Veljellä! Eihän se edes soittanut pianoa. Se lannisti aika tehokkaasti.
Pink Floyd
Jos on olemassa yksi bändi joka käänsi pääni on se Pink Floyd. Ennen Floydia olin tavallinen tallaaja jonka musiikkimaku oli hyvin kehittymätön. Nykyään p:n kohdalta löytyy muitakin bändejä, kuten Pendragon ja Porcupine Tree.
Pokat
Osa ulkonäköäni ala-asteelta lähtien ovat olleet silmälasit. Yhdessä kesässä näkö putosi täydellisestä noin -1,5:n. Ja siitä sitten vähitellen yläasteelle tullessa -6,5:n, jossa se onkin pysynyt jo vaikka kuinka pitkään.
Proge
tämä on se musiikkityyli joka miellyttää minua eniten. Ei kuitenkaan ainoa jota kuuntelen.
Pythagoraan lause
Tämän minä muistin väärin ylioppilaskirjoituksissa (se on siis a toiseen plus b toiseen, ei kertaa). Taisi olla kolme laskutehtävää jotka menivät pipariksi. Meinasin uusia matikan, mutta en sitten uusinut.
Pötsi
Siellä on paikka hyvälle ruoalle ja hyvälle juomalle. Se on myös se osa kehostani joka jännittää vaikka tarvetta ei olisi.

En haasta ketään, mutta jos joku tuntee tarvetta listata asioita samalla tavalla niin siitä vaan.

Published

3 comments

 1. Minä klikkasin sivupalkkisi lisää suosikkeja -linkkiä ja katsoin, että jopa on sinulla hyvä blogimaku, kunnes tajusin katselevani omia suosikkejani.

  Pitäisikö tuon toimia jotenkin?

 2. Kas… sehän näyttää olevan linkki blogilistan suosikit -sivulle, joka tietenkin näyttää sun suosikit, ja palauttaa “Et ole kirjautunut sisään!” -viestin jos et käytä blogilistaa/et ole kirjantunut blogilistalle.

  Nythän on niin että kyseinen linkki löytyy siis blogilistan RSS-syötteestä. Ei siis oma viritelmäni.

  Hei samik, voisko tuon korjata niin että linkki osoittaa oikeaan suosikkilistaan? Minullahan on se “Linkkejäni voi katsella ilman salasanaa” rastitettuna.

  On vähän noloa että PA luulee minulla olevan hyvän maun.

 3. Paino, paistinpannu – pahuksen painavia. Panoksesi on Plokistanin parhaimmistoa. Platinaakin puhut! Pistäkäähän paremmaksi jos pystytte! Pötsi – hah hah…

Comments are closed.