Pieni kulutusjuttu

Kuten niin usein aikaisemmin, huomasin tänään taas selailevani levyjä Keltaisessa jäänsärkijässä. Mitään tiettyä ei ollut mielessä. Kunhan nyt katselin.

Huomasin pinon levyjä, uudelleenjulkaisuja jotka voisivat täyttää aukon sivistyksessäni. En nimittäin omista yhtäkään Brian Enon levyä.

Katsoin läpi mitä oli tarjolla ja nostin tarkasteltavakseni teoksen Music for Airports. Sen verran klassikko että nimen tuntee vaikka ei olekaan kuullut.

Tämänhän voisi hankkia, ehdin jo ajattelemaan, kunnes silmäni huomasi perin näkymättömän pienen tarran vasemmassa alakulmassa. Kirosin. Sehän on viallinen tuote! Kirosin toistamiseen. Levy jäi kauppaan. Uskomatonta että levy-yhtiöt kehtaavat tuhota klassikoita tällä tavalla (tuli mieleen paidat ja paidat).

Hankin kuitenkin Music for Films -levyn, koska se ei ole viallinen. Sinänsä outoa, sillä kummatkin ovat samaa Original Masters -sarjaa.

Mielestäni tuon viallinen tuote -tarran pitäisi olla yhtä näkyvä kuin tupakka-askien varoitukset, tai ne ehdotetut vastaavat viinapulloissa. Kun nyt kerran pilaavat tuotteen tarkoituksella, niin voisivat siitä selvästi ilmoittaakin.

Ilmoittamisesta puheen ollen, on ihan pakko mainita Onoffin hintalaput. Huomasin niissä olevan luokitusjärjestelmän. Joka lapussa on kolme vaihtoehtoa, joista yksi on valittuna: Hyvä, Erinomainen, Paras. Mihinköhän tuo perustuu? En missään huomannut mitään selitystä asialle.

Siinä katsellessani ajan kulukseni televisioita, en oikein tajunnut mikä teki yhdestä hyvän, tai toisesta erinomaisen. Useampi televisio oli luokiteltu parhaaksi. Ei siis ollut vain yhtä parasta. Oli monta. Ja kaikissa kuva, jonka laatu oli kuin liian isoksi venytetty kännykkävideo: huono. Huono mutta samalla hyvä, erinomainen tai paras.

Nythän ei varmaan kannata ostaa HD valmiudella varustettua lättätelevisiota, kun kohta meillä on Full HD. Mihinköhän tässä vielä ehditään ennen kuin oikeasti televisiosta tulee HD -lähetyksiä? Total HD? Super HD? Mega HD V2 beta?

Onoffin saitilla ostoneuvojakin kertoo lähinnä kuvaputkitelevisioista ja mainitsee litteistä laitteista jutun lopuksi kahdella lauseella, joista toinen on “Litteät plasma- ja nestekidenäytöt (LCD) ovat edelleen sangen kalliita”. Aika jännästi sanottu jälleenmyyjältä jonka hyllyillä näytti olevan enemmän litteitä kuin kuvaputkellisia televisioita.

Published

8 comments

  1. Tosiaan HD-koelähetyksiä tehtiin Euroopassa -88 (joistain kisoista). Aika näppärästi ovat pyörähtäneet käyntiin.

  2. Ai niin, piti linkata siihen edelliseen televisioaiheiseen juttuun. Nyt olen senkin tehnyt.

  3. Kavereille saa lainata, eikö niin? Etkös sinä ole vähän niinkuin kaveri? Music for the Airports on meinaan kuuntelemisen arvoinen. Muutama muukin taitaa löytyä, kaverille.

  4. Voidaan mennä, mutta minä maksan omat juomani. Tästä ei saa koitua taloudellista hyötyä lainaajalle.

Comments are closed.