Aukotonta

Minulla on paljon levyjä joissa biisit vaihtuvat toiseen ilman että niiden välillä olisi hiljaisuutta (esim. klassista, progea ja livelevyjä). Joten olin perin innoissani uuden iTunesin aukottomasta toistosta.

Ekan kerran kun uuden iTunesin käynnistää käy se läpi koko musiikkikirjaston ja määrittelee automaattisesti biisit jotka kuuluvat yhteen, mutta se ei oikein aina onnistu.

Ehdinkin jo jonkin aikaa olla hiukan pettynyt. Vaikka biisit sulautuivat aukottomasti toisiinsa, teki automaattinen äänenvoimakkuuden määrittely sen että biisien välillä oli isojakin volyymieroja . Ei kiva. Myös fade, eli kappaleen pehmeä häivytys toiseen, aiheutti päänvaivaa. Toisinaan kappaleiden väliin tuli häivytys vaikka ne kuuluvat yhteen.

Hiukan tarkempi tutkimus kuitenkin paljasti mahdollisuuden valita biisien kuuluvan aukottomaan levyyn (Gapless Album).

Infoa useammasta biisistä

Tämähän sitten vaati hiukan käsityötä. Kävin läpi kirjastossani olevat 446 albumia. Niihin joiden kuuluu soida aukottomasti lisäsin kyseisen tiedon. Onneksi tämä oli kertaluontoinen puuha. Paitsi että lisätessä uutta musiikkia pitää asetukset tarkistaa, mutta se on pieni vaiva. Kuten on kansitaiteen lisääminenkin, kun aika paljon siitä mitä minä kuuntelen ei löydy Applen musiikkiputiikista.

Nyt kun iTunesilla on tieto siitä mitkä albumit kuuluvat soida aukottomasti toimii aukoton toisto oikein mainiosti. Äänenvoimakkuus pysyy kohdallaan eikä häivytyskään tule kiusaamaan kesken levyn, mutta toimii kyllä satunnaissoitossa.

Seuraavaksi pitäisi sitten varmaan etsiä puuttuvat kannet ja tarkistaa mitkä biisit olen ripannut yhdistämällä biisit yhdeksi tiedostoksi, jos vaikka vetäisi ne kovalevylle uudestaan.

Ja sitten tekee tietenkin mieli hankkia uusi iPod. Johan edellinen onkin ehtinyt vanheta jo vuoden verran. Jospa vaikka joululahjaksi… Voi tätä turhuuden roviota.

Published

8 comments

 1. Mistäs saataisiin vielä c-kasetti-radioäänitysefektiominaisuus, jolla “uuden aallon” biisien päälle loppuihin saa Rockradion Holle Holopaisen tai Tero Lietteen spiikin alkuhenkäyksiä (” – Siinä oli…”). Ja karseimpiin diskobiiseihin Tapani Ripattia.

 2. “Ekan kerran kun uuden iTunesin käynnistää käy se läpi koko musiikkikirjaston ja määrittelee automaattisesti biisit jotka kuuluvat yhteen, mutta se ei oikein aina onnistu.”

  Meinasin kirjoittaa tästä aiheesta ihan oman kirjoituksen, koska oli aivan lähellä, että iTunes olisi lähtenyt vaihtoon kyseisen skannauksen takia. Minun osaltani ko. toimenpiteeseen meni puoli päivää. Koneessa ei saanut olla päällä mitään muita ohjelmia ja kansikuvia ei todellakaan saanut selata samanaikaisesti. Onneksi tuo toimenpide on nyt tehty. Hermot siinä meni.

  Viisastelijoille lisää samantien, että kyllä koneeni on aivan ajantasainen raudan suhteen.

 3. edsel: Tuossahan on markkinarako. Sitä voisi myydä sopivia puhepätkiä jotka voi sirotella äänikrjastoon, niin että biisien väliin saisi joko toimittajien ääniä tai klassisia “[räps]oho! täähän alkokin äänitt[naps]”-ääniä.

  -jp-: Onkohan tuo ongelmasi jotenkin Windows-sidonnainen? Itselläni kyseinen toimenpide ei kestänyt mitenkään pitkään tai aiheuttanut mitään ongelmia.

 4. Sorruin itse (Macilla) tekemään muita asioita iTunesillä pitkän gapless scannin yhteydessä. iTunes kaatui eikä jatkanut scannaamista käynnistyksen jälkeen. Pitäisi varmaan tehdä kuten pni ja käydä kirjato läpi käsin.

 5. pni: Voipi olla tai sitten ei. MBnet uutisoi ainakin, että ko. ohjelmapäivitys on kerännyt kritiikkiä niin Windows- kuin Mac-käyttäjiltä. Onko kyseessä sitten samat ongelmat vai jotkut muut, joka tapauksessa ongelmia tuntuu olevan.

  Mukavaa tässä asiassa on se, että kerrankin Mac-käyttäjät jakavat suoraa kritiikkiä Applea kohtaan, notta kaikki ei ole aina niin hyvin ja hienosti. :)

 6. Ei se aina olekaan ruusuilla tanssimista. Joskus ottaa päähän niin että meinaa otsasuonet poksahtaa.

 7. Omassa jukeboksissani tuo skannaus kesti tuhottoman kauan (~11000 biisiä, ~800 albumia) kun rautanakin on vain vanha iMac G3. Jätin sen yöksi skannailemaan ja aamulla laitoin hakemaan kansia.

  Nyt kun vielä löytäisi toimivan ohjelman, joka hakisi kansia vaikkapa Amazon.comista ja lisäisi ne iTunes kirjastoon automaattisesti. Käsittääkseni Synergy tekee sen samalla kun kuuntelee levyjä läpi, mutta haluaisin tehdä vain yhden batch-ajon, en kuunnella koko kirjastoani läpi :D

Comments are closed.