Viikkovitonen 38 -06

lattiassa on vitonenKöhää ja kuumetta. Väsymystä ja voivotusta. Toiset kaatuvat pöpöjen voimasta, jotkut taistelevat niitä vastaan. Viikkovitosessa on tautinen teema.

 1. Onko alkusyksyn nuha, flunssa tai ehkä vatsatauti jo iskenyt?
 2. Millä pyrit pitämään taudit poissa?
 3. Entä miten taistelet pöpöjä vastaan jos tauti on jo iskenyt?
 4. Onko probioottisilla ja terveyttä edistävillä ruokatuotteilla oikeasti mitään vaikutusta?
 5. Mitä mieltä olet flunssarokotuksista, hyödyllisiä vai lumetta?

Voit vaikuttaa Viikkovitoseen lähettämällä kysymysvinkkejä tai esimerkiksi julkaistavia kuvia vitosista (150 x 150 px: jpg, gif, png — ei animaatiota) osoitteeseen vitosvinkki (ättä) skrubu. Net. Viikkovitonen myös RSS -syötteenä.

Published

8 comments

 1. Pingback: Passi
 2. Eikö se ole influenssa-rokote, eikä flunssa-rokote? Mitä eroa niillä on, saa joku muu kertoa, mutta käsittääkseni ovat kuitenkin kaksi eri asiaa. Olisikohan niin että toinen on virusperäinen kun taas toinen jotain muuta?

 3. Joo, postasinkin tuonne toisaalle (Passille) jo, että flunssarokotusta ei ole olemassakaan. No, postaan sen Wikipedia-lainauksen (http://fi.wikipedia.org/wiki/Flunssa) tähänkin:

  “Yleinen uskomus on myös, että “flunssarokote” suojaisi flunssalta. Näin ei kuitenkaan ole, vaan rokote on suunniteltu suojaamaan influenssalta Flunssaa ei siis pidä sekoittaa influenssaan, joka on huomattavasti vakavampi virussairaus.”

  Flunssassa (eli nuhakuumeessa) ja influenssassa aiheuttajana molemmissa virus, mutta influenssa on äksympi ja esim. vanhuksille ja sydänvikaisille mahdollisesti hyvinkin vaarallinen. Tsekkaa vaiks Wikipediasta: http://fi.wikipedia.org/wiki/Influenssa

 4. Kiitos tiedosta. Hyvä että korjaat. Yleensähän puhutaan flunssarokotteesta, joka siis on väärin ja Viikkovitonen putosi tasan siihen kuoppaan.

 5. Joo, toi flunssarokotejuttu on oikeesti aika hämäävä. En muista mistä minäkin ton tiedon olen alun perin poiminut. Voi olla, että suutarin lapsella on sittenkin kengät, eli sairaanhoitaja-äiti on muistanut kertoa eron.

Comments are closed.