Skrubu i Mattliden

Enligt Hufvudstadsbladet 24.11.2006 kunde man idag, kl 12-14, spela skrubu i Mattlidens skola. P.g.a. vissa virtuella begränsningar, kunde jag inte delta. Men, jag är nyfiken på vad man gjorde och huruvida webbplatsen för stunden drog fler besökare. Enligt notisen skulle pengarna som samlas in gå till “skolutflykter och rastleksaker”. Kan vi få klarhet i detta?

Parentes: I samma tidning kunde man läsa en rättelse: “Vårdaren som uttalar sig om alkoholskatten i gårdagens Hbl vill föstås höja skatten, inte sänka den, som det står på första sidan.” :-)

Published

By jkk_

http://neotide.fi/

6 comments

 1. Jag har nog ingen aning vad skrubu kunde vara för ett spel eller hur man spelar det. Dagens händelse i Mattliden har inte påverkat trafiken här på något märkbart sätt, men jag hoppas skolan fick bra med fyrk för rastleksaker och skolutflykter.

 2. Hur osannolikt det än låter så råkade jag befinna mig just i Mattliden i går på eftermiddagen. Sedan början av 90-talet har jag inte varit där och tänkte att det skulle smaka gått med lite våffla och sylt när det nu råkade vara basar.

  Men tyvärr vet jag inte om jag såg någon spela skrubu. Det jag såg var ett lyckohjul, en spikslagningsstock, ett bollmål och något konstigt kastspel, som jag nästan snubblade på. Troligen var det det sistnämnda som kallades skrubu, men jag kom inte på att granska det noggrannare.

  Och pengar måste dom ha tjänat. Köpte en hembakt limpa för 7e, vilket troligen är relativt dyrt. Men – livet är, som man kunde ha sagt på finska.

 3. Om skrubu är ett spel så är det nog ett kastspel. En version av mölkky, kanske?

 4. Nä, avståndet mellan kastare och mål var ca 1,5 m. Om jag skulle ha vetat att det fanns ‘Skrubu’ skulle jag definitivt ha sett efter lite noggrannare…

 5. jaa…. ni som skriver att det inte fanns någon skrubu på våran basar är antagligen blinda eller sen vet ni inte vad skrubu är…
  Och det är ganska svårt att missa skrubun… där är alltid massor med folk…
  Som ni faktist borde veta så kastar man inte något i skrubu…. vi hadde nämligen handbolls kastning….

  Vi har haft skrubu på våra asarer alla dessa år..

  Men det verkkar vara så att antingen är ni blinda eller sen vet ni helt enkelt inte vad SKRUBU är för något…

  hälsn. En elev som funderar på vad ni skriver… :-/

 6. Har det nu inte redan kommit ganska tydligt fram att vi på riktigt inte har den minsta aning om vad skrubu är för ett spel.

  Jag mejlade någon person på Mattlidens kansli några veckor efter basaren och frågade om de visste vad skrubu är. Men tyvärr har jag inte fått ett svar.

  Eftersom du, gode “En elev som funderar”, helt tydligt har vetskap om saken ber jag dig vänligen dela med dig den informationen du bär på. Upplys oss som vandrar blinda och omedvetna: vad är skrubu för ett spel? Vad är det ni har haft på era basarer alla dessa år?

Comments are closed.