Vuoroin vieraissa

Neulekirppu kyselee valokuvauksesta: Kuvaustilinpäätös 2006.

1. Mitä aihetta kuvasit eniten vuonna 2006? Keskityitkö johonkin vai kuvasitko kaikkea mitä eteen tuli?
Eniten kuvasin pintoja, mutta myös kyllähän muustakin tuli räpsittyä kuvia. Eikä kaikki ole verkossa. Perin kuvantäyteinen vuosi sanoisin.

2. Osallistuitko Valokuvatorstaihin tms. vuoden aikana?
Kyllä. Valokuvatorstaihin useamman kerran. Jokuseen kilpailuun olen myös kuvia lähettänyt.

3. Mikä vuonna 2006 ottamistasi kuvista on vuoden lempikuvasi? Onko se yksittäinen kuva vai kuvasarja tai kenties jonkun toisen ottama kuva? Voit perustella valintaasi tai pitää syyn omana tietonasi.
Lempikuvaa on vaikea valita. Tai ei. Ei se ei ole vaikeata, vaan mahdotonta. Eri kuvat ovat eri tavalla tärkeitä tai rakkaita. Se voi olla kiinni siitä mitä kuvaushetkellä tapahtui, toisaalta se voi olla sitä että kuva onnistui tasan niinkuin odotin. On myös kuvia jotka aluksi eivät tuntuneet ollenkaan hyviltä, mutta jotka esim. pienen odottelun, ehkä uudelleenajattelun jälkeen tai jonkun muun kuvan seurassa näyttävät kyntensä.

4. Mitä opit kuvaamisesta vuonna 2006?
Hölmöä olisi sanoa etten oppinut mitään. Varmasti olen jotain oppinut. Mutta enemmän olen ehkä oppinut kuvankäsittelystä.

5. Hankitko jotakin uusia lisälaitteita, uuden kameran tms. vuoden aikana?
Koska huomasin vanhan Canon G3:n olevan niin kulunut että se otti raidallisia kuvia, kävin nappaamassa itselleni uuden räpsykameran. Hankin taskuun sopivamman Ixus 850:sen. Ensi vuonna on edessä digijärkkärin hankkiminen (jos en sitä kilpailusta voita :)

6. Mitä suunnittelet kuvaavasi vuonna 2007?
Ei mitään sen suurempia suunnitelmia, eiköhän ensi vuosi mene samaan tyyliin kuin tämäkin.

Published

1 comment

  1. Kiitos vastavierailusta. Kulutin aika kauan aikaa flickr:ssa kuviasi katsellen. Mukavaa loppuvuotta ja tulevaa.

Comments are closed.