Musik och levande bilder

Jag har tydligen missat några videosnuttar på David Gilmours sajt. Där finns Smile från seanste skivan, och som live-versioner både Arnold Layne (från Pink Floyds första skiva) med David Bowie och Dark Globe från Syd Barrets soloskiva The Madcap Laughs.

Published

2 comments

  1. I vintras 1967 uppträdde Pink Floyd på Hötorgets konserthus i Sth. Då ljusen släcktes, tändes hundratals små eldar bland publiken… en grå dimma av rök steg upp mot höjden…
    Detta borde man ha fått på bild! Detta var litet före Gilmour:

    “Den är starkt påverkad av Barretts idéer, men hans ömtåliga själ påverkades av LSD-missbruk och han försvann in i dimman 1968. Hans psykiska problem hade påverkad Pink Floyd. På scenen hade han ibland spelat musik som inte hade med låtarna att göra och ibland spelade han inte alls. Gitarristen David Gilmour ersatte Barrett 1968.”

  2. Det var nog annorlunda då, kan jag tänka mig. Själv var jag inte född 1967, så jag har inte haft möjligheten att uppleva bandet, eller hur det var att sitta i publiken, då. Och när PF sedan kom till Finland 22 år senare, var det nog något helt annant.

Comments are closed.