Minns du än?

För en tid sedan, i en diskussion, ställdes frågan: kommer du ihåg vilken CD-skiva var den första du skaffade?

Visst kommer jag ihåg den.

Exakta året minns jag inte, men det var i mitten på 80-talet. Jag skaffade mig min första CD-spelare från den lokala hemelektronikaffären i Nickby. En Philips av midistorlek. Så måste jag ju också skaffa mig en CD-skiva att spela. Affären, i vilken jag senare jobbade i ett par års tid, hade inte ett speciellt maffigt musikutbud. Men efter en kort tids tänkande valde jag åt mig Jackson Brownes For Everyman.

Jag kommer också ihåg hur det på den tiden det hette att en CD-skiva håller högst åtta år innan den blir förstörd. Det skulle ju nog passa musikindustrin mycket väl, kan jag tänka mig, men till min glädje, nu ca tjugo år efter min första CD-skiva, kan jag konstatera att åtta år var en felaktig uppskattning.

Published

2 comments

  1. Kai se oli joskus 1993-95, kun kaverit teki omaa musiikkiaan ja sain sitten niistä ammattilaisten tuottamia kappaleita. Pari ekaa CD:tä taisi tulla silleen. Sitten siirryin kansainvälisemmälle tasolle ja sain tolta http://www.electrocd.com/bio.e/todoroff_to.html (juu, ihan henk.koht :) hitsinvitsin kauniin teoksen… joka ei enää toimi soittimessani. Ei kiepu, eikä mitn kuulu. Nyyh.

    Kuunnellaan sitten noita muita. Uudempia.

  2. Om jag inte kommer helt fel ihåg så köpte också jag min första CD i just den där lokala elektronikaffären i Nickby. Det var en skiva med Trini Lopez – jag tror att den hette “If I Had A Hammer”, men det var i alla fall en samlingsskiva så titeln kan också ha varit “The Best Of”. Var skivan finns nu vet jag inte, min musiksmak utvecklades ganska långt bort från skivorna jag köpte på den tiden.

    För övrigt har jag fortfarande kvar min första CD-spelare i användning. Vid det här laget har den snart tjugo år på nacken, men den spelar fortfarande. Det ni…

Comments are closed.