Tahnat pussiin

Ilmailuviranomaiset ovat sitten päättäneet että tahna on neste. No, valuuhan se. Mutta niin valuu esimerkiksi lasikin, ei tosin ehkä yhtä vauhdikkaasti kuin tahna, mutta kuitenkin. Vaan eipä siinä kentällä viitsinyt tuiman näköisen läpivalaisukoneen kuljettajan kanssa ruveta kinastelemaan asiasta. Tahna on neste. Piste. Pussiin vaan.

Taitaa kuitenkin olla niin, että tämä lentoyhtiöiden uusi tapa härnätä matkustajia on pohjimmiltaan kuitenkin vain systeemi saada maailmaan enemmän mingrip-pusseja (tai vastaavia). Kaikki pussit tulevat oletettavasti jostain tehtaasta jonka omistajina ovat amerikkalaiset poliitikot. Ja viralliset nesteenpakkauspussit maksavat varmaan maamme lentoviranomaisille ylipaljon.

Miksi meitä kiusataan näin? Juu, olen minä nähnyt että pienellä nestemäärällä voi tehtailla itselleen pommin. Mutta se nestemäärähän mahtuu esimerkiksi kuulakärkikynän sisään. Pommia on vähemmän kuin desilitra. Ja mitä se pussi hyödyttää?

Minulle ei tule lisääntyneen turvallisuuden tunnetta näistä rajoitteista, eikä minigrip-pusseista. Harmittaa vaan. Elämä vaikeutuu.

Published

3 comments

 1. Minut pysäytettiin viimeksi lentokentällä, koska takkini taskussa oli kaksi sytytintä, joista toinen tyhjä. Sain jopa täyttää lomakkeita näiden vuoksi.

 2. Sytyttimet takavarikoidaan jopa ruumaan menevästä matkalaukusta. Gorba lähti kesällä siirtopurjehdukselle Saksasta Suomeen. Sitä varten piti ensin lentää Saksaan. Sillä reissulla poistettiin matkalaukussa olevasta aamukassista varasytkäri.

  Nyt se on lähdössä Floridaan purjehduskilpailuun. Paukkuliivien patruuna on varmaan niin vaarallinen väline, että sitä ei saa kuljettaa missään mukana. Viikoksi pitää ostaa periltä uusi ja heittää veks ennen paluuta, arvaan ma.

  Miten naisoliot enää pystyvät tekemään vuorokauden työkeikkoja lentokoneella, kun restaurointivälinekiintiöt ovat nykyisellään?

  (jollei asia olisi vakava, olisin huutonauranut ajatukselle amerikkalaisten poliitikojen omistamasta minigriptehtaasta!)

 3. Olen antanut kertoa itselleni, että koko tämä nestehömpötys on vain sitä – hömpötystä.

  Pommin tekoon tarvittavat nesteet vaatisivat niin tasaisen alhaisen lämpötilan ja paljon aikaa kokoamisen ajaksi, että moinen ei lentokoneessa todellakaan onnistuisi ilman että kone muutenkin olisi jo aseellisesti kaapattu ja kaikkia lentokonegorilloja pidettäisiin pyssy ohimolla aisoissa – ja lento kestäisi vähintään 8 tuntia.

  Pommin tekoa ei voisi myös olla huomaamatta, vaikka joku sitä salaa yrittäisikin, sillä hajun pitäisi kuulemma olla aikamoinen.

  Ja ne ovat tosiaan nesteitä. Eivät voiteita tai tahnoja. Ellei sitten kuluteta 12 tuntia oikean asian tahnasta ekstraktointiin.

Comments are closed.