Pastaa sörsselillä

Aloita kuin tekisit juuressosekeittoa. Mutta käytä vähemmän vettä (ehkä semmoiset 1,5 litraa). Keittojuuriksien (valmis paketti, 300 g) sekaan yksi liha-, kana- tai mikä vaan liemikuutio (suolaa, makua ja rasvaa), oman maun mukaan mahdollisimman paljon Tabasco Chipotlea (täyteläistä hiukan savuista makua ja miellyttävää tulisuutta) sekä jääkaapista ne kaikki chilimarinoidut valkosipulinkynnet joita et ole ehtinyt vielä vetää napaan (n. 1/2 purkkia).

Sillä aikaa kun sose kiehuu iloisesti ilman kantta, paista kana- tai broilerifileviipaleet (esim. 250 g). Saa maustaa hyvin, esimerkiksi lorauksella punaviinietikkaa ja kunnon tujautuksella Garam Masalaa. Mustapippuri ei ole pahitteeksi. Ja jos fileviipaleet ovat jo marinoituja, niin ihan hyvä sekin. Paista kunnes lintu on kypsää, nosta pannu liedeltä. Saa viilentyä, ei haittaa.

Avaa paketti grillattuja latva-artisokkia ja kaada ne siivilään: näin saat liian öljyn pois. Yhdistä lintu ja latva-artisokat. Sekoita. Anna seistä, yhä vaan poissa liedeltä.

Juurekset eivät ole vielä pehmeitä, joten voi tiskata (esim. sen öljyisen siivilän) ja siivota (pois kaikki vanhat oluttölkit) tässä välissä. Katso televisiota tai lue blogeja, mutta käy silloin tällöin kyyläämässä juureksia.

Kun juurekset ovat pehmeitä, valkosipulit melkein jo muusia ja kämpässä ihana chipotlen ja valkosipulin tuoksu, nosta kattila liedeltä. Vetäise esiin sauvasekoitin asevyöltäsi ja soseuta juuressoppa. Älä tunne armoa, mitä paremmin sörssätty, sen mukavampi lopputulos.

Anna linnun, latva-artisokan ja hyvin maustetun vihannessörsselin liittyä tosiinsa paistinpannulla (jonka siis on oltava aika syvä). Lisää noin desilitra kermaa (semmoinen vähärasvaisempikin kelpaa, kunhan se on paksua) ja sekoita hyvin samalla kun pannu liedellä taas hitaasti lämpiää. Älä keitä sitä, vaan lämmitä. Lämmitä. Hitaasti.

Sörsseliä lämmittäessäsi pesaise keittokattila, täytä se vedellä ja laita kuumalle pannulle. Kun vesi kiehuu keitä tuoretortelliinit juustotäytteellä.

Pastan ollessa valmiina tarjoiluun, nappaa lautaselle sopiva määrä, kauho päälle sörsseliä ja nauti. Yksin tai seurassa. Viinillä tai ilman.

Tätä ruokaohjetta saa muokata.

Published

2 comments

  1. Hiukan kuitenkin väritön annos noin ulkonäkönsä puolesta. Mutta senhän voi korjata vaikka vihreällä pastalla.

Comments are closed.