11 comments

 1. Safari taitaa tunnistaa noita profiileita. Samaa ongelmaa pähkäilin aikoinaan. Kokeile vielä PC:llä ja MAC:llä. Vissi ero.

 2. Joskus yritin testailla tuota, mutta en sitten kauheen paljon eroa havainnut. Huomaakos minun keikkagalleriasta/fotoblogista tuota samaa?

 3. Wonderful shots of the comet. Thanks for a great tip. I also wanted to tell you i started a place for information and news about digital photo and editing. Photosearchr shows a newsfeed and you can search for information on a selection of high quality sites about photo.

  I use Greader and Google coop. Should be a breeze if you wanted to start a similiar finnish site…

 4. oopa: Jep, sitähän se on. Ilman profiileja ei kuitenkaan mitään eroa ole.

  Tomi: En näe keikkagallerian tai fotoblogin kuvissa mitään eroa ketun ja safarin välillä.

  Bengt: Photosearchr seems like a great idea to copy :)

 5. Safari tosiaan tukee profiileja, mikä toisaalta voi olla hieman ongelmallista. Kun otan iMacilla screenshotin, muokkaan sitä ja teen siitä kuvan jonka haluan upottaa webbisivulle, niin kappas vain: taustaväri kuvassa ja sivulla eivät täsmää, vaikka ne ovat samat.

 6. Jos Photoshopissa (oletan että kyseessä on Photoshop) väriprofiilina on jotain muuta kuin mikä on käyttöjärjestelmässä asetettuna systeeminlaajuiseksi väriprofiiliksi tuleepi yleensä tuollaisia ongelmia.

 7. Olen itsekin törmännyt tuohon Photoshopin väriprofiiliongelmaan. Helpoin ratkaisu on tallentaa kuva välissä jollain muulla ohjelmalla. Mieluiten sellaisella, joka hävittää profiilit.

  On tilanteeseen varmaan elegantimpikin ratkaisu.

 8. Ei profiilia kannata hävittää, vaan muuttaa kuvat sRGB profiiliin jonka selaimet tunnistavat (jos olen asian oikein ymmärtänyt). Useimmat litteät näytöt ovat myös oletuksena tässä väriavaruudessa.

  Safari on yleisistä selaimista ainoa, joka tukee värinhallintaa, eli tunnistaa esim. Adobe RGB profiilin.

  Uusin Firefox näyttää kuvat (tai kaiken) vaaleampana, jolloin näytön kirkkaus voi olla pienemmällä säästäen virtaa. Tämä on aika ongelmallista, on huolehdittava nykyisin siitä, että kuvissa tumma pää on todella mustassa, muuten kuva on hailun näköinen.

 9. Save for Web ymmärtääkseni jättää profiilin pois tiedostosta. Näin kuvat näyttävät (ainakin melkein) samalta niin Safarissa kuin muissakin selaimissa.

  Paitsi että sama kuva ei kuitenkaan eri laitteilla näytä samalta, sillä Windows ja OS X näyttävät kuvat hiukan erilaisina, käyttöjärjestelmien natiivigamma kun on eri. Ja näytöissäkin on eroja, etenkin läppäreissä.

 10. Minä otan myös väriprofiilin pois photarissa, ennen kuin tallennan sen. Koskaan en Save for Webiä käytä, se tekee myös outoja värijuttuja kuville.

 11. Save for Web tekee outoja kuville jos photarissa on eri profiili kuin systeemillä, ei muuten.

Comments are closed.