Kritiserar digital-tv, får varning

En digitalbox kostar mellan 50 och 500 euro. Då alla hushåll har skaffat sina boxar, så är det någon som har gjort stora affärer. Det rör sig om hundratals miljoner euro. Man kan fråga sig om vi finländare har gått på århundradets blåsning då Yleisradio, digitalboxtillverkarna och politikerna har enats om att alla tv-mottagare skall förses med box.

Kenneth Stambej: Digiboxarna är en blåsning, HBL 29.1.2007

Journalisten och riksdagskandidaten Kenneth Stambej har kritiserat hur digital-tv införs i Finland och tilldelats en varning från FST. Svenska YLE vill begränsa min yttrandefrihet, menar Stambej i sin blogg.

Jag tycker det är fint att någon ifrågasätter den snabba tidtabellen och att de tekniska lösningarna inte är de bästa för konsumenten. I Svergie behöver inte alla skaffa en egen box, men så är det inte här. Här har det bara förklarats att det är nödvändigt.

HS.fi: Yle antoi varoituksen digi-tv:tä arvostelleelle toimittajalle.

Published

3 comments

  1. Jos en olisi jo ennestään varma, että mieli ei pala digiboxin ja digitarjonnan perään, niin näitä tällaisia lukiessa kohta alkaisi tulla mieleen. Nödvändigt my ass. Pitäkää tötterönne.

  2. Det där är något som jag också funderat på – om det i Sverige funkar hur bra som helst utan att alla behöver skaffa en egen box, så varför skulle det inte funka här? Näe, det är nog bara viljan som fattas. Blåsning, det är vad det är. Arg blir man.

  3. Vad än det är, så är det ju nog suspekt. Vaga förklaringar eller ingen information alls. Man får ju den bilden att de som påstås bestämma i detta land egentligen bara dansar till takt av någon annan.

Comments are closed.