Flickor och lila

Ja, lite kvällstidningskryptisk rubrik, kanske. Jag har länge funderat över vad det är som får alla småflickor att bli helt fascinerade av det mesta i rosa och lila färger. Nåja, med alla menar jag nog bara min egen 4-åriga dotter och syrrans 6-åriga dotter. Men den här sajten ger ju åtminstone en förklaring till att vissa färger är speciella. Kanske småflickshjärnor här kopplade för att tycka om “komplementfärger”? Nå, nu kan vi ju sen alltid diskutera om det är något som vi eller leksaksmarknaden lär dem, eller om det beror på något annat. (Hmm, man hittar inget på nätet då man söker på ordet småflickshjärnor :-)

Published

By jkk_

http://neotide.fi/

2 comments

  1. Lite fascinerande är det ju alltid. Fast inte vet jag hur det att rosa inte har en egen våglängd ska förklara att oxå min fyraåriga flicka är tokig i rosa.

    Brun har visst inte heller en våglängd?

Comments are closed.