Monokromaattisia muistikuvia matkalta 2/4

– Are you… like… rich, kysyy poika toiselta kabiinihississä.
– Yes… or actually my dad is rich, vastaa toinen.
– My dad owns two companies, jatkaa ensimäinen.

Eivät olleet juuri lumilautojaan pidempiä.

Davos ei ole sveitsiläinen alppikylä joka pursuaa idyllisiä puutönöjä ja pikkuheidejä. Davos on logonsa lailla auttamattomasti aikansa vanki, kuten Miami Vice tai Jan Hammer. Betonimöhkäle on betonimöhkäle, on se sitten sininen, punainen tai muodoltaan outo. Myytiin siinä Victorinoxlinkkareita tai kelloja. Ja betonimöhkäleitä, kello- ja Victorinoxkauppoja Davos on täynnä.

Jonkin aikaa ajattelin että jos joku tekisi synkän ja toivottaman elokuvan pikku Heidin huumekokeiluista, olisi Davos kuin tehty elokuvaa varten. Mutta ei se ole niin pahan näköinen paikka. Hiukan tylsä vaan. Liian nopeasti kasvanut, ehkä.

Davosiin ei matkusteta ihailemaan kaupunkia, vaan sinne mennään tekemään jotain. Esimerkiksi debatoimaan taloudesta tai laskettelemaan. Ja laskettelua varten Davos tarjoaa oikein hyvät puitteet viiden laskettelualueen ja niiden välillä toimivien juna- ja linja-autoyhteyksien suhteen.

Oli mukava huomata miten Sveitsissä tarjoilijat katselevat ympärilleen ja huomaavat asiakkaansa. Tehokasta ja palvelevaa. Siellä on eri kulttuuri.

Siellä on myös paljon älykkäämpiä korttimaksupäätteitä, sirukorttisellaisia. Niissä on isot värinäytöt, ne ovat loogisia käyttää ja kommunikoivat useammalla kielellä. Ihan ovat eri maailmasta kuin ne mustat hankalat vekottimet joita tänne pohjolaan on hankittu.

Published

2 comments

  1. Davosissa on myös aivan erinomainen ja sikakallis sairaala, jossa ainakin vielä kolme vuotta sitten oli suomea puhuva kirurgi. Sairaalaan tutustuin potilaan vaimona. Silloin oli kova pakkanen, ja Gorballa huppu päässä, ei nähnyt sivuilleen, ei kuullut lähestyvää suhinaa. Se toinen oli kuuro kypäränsä vuoksi. Niin vain sattui, että kumpainenkin herra kummemmin kääntelehtimättä ajautui samalle linjalle. Gorban neljä kylkiluuta prakas ennen kuin naapurin isännän kypärä.

    Helikopterista katsottuna Davoskin kuulemma näytti nätiltä!

  2. Ylempää katsottuna Davos oli kyllä hiukan kivemman näköinen.

    Bongasin viimeisenä laskupäivänä miehen jolle taisi käydä jotain vastaavaa kuin Gorballe. Toisena osapuolena oli nainen. Mies makasi maassa, kärsivän näköisenä. En kuitenkaan jäänyt tarkemmin katselemaan, siihen oli jo kerääntynyt paljon ihmisiä.

Comments are closed.