Vapaampaa musiikkia

Täytyypä tunnustaa etten oikein uskonut että tämä tapahtuu, mutta niin se vaan on, että toukokuussa iTunes musiikkikaupasta saa DRM vapaata musiikkia. Vaan kuten EMI jo aikaisemmin jo ehti sanoa, se ei tule ilman lisämaksua.

Kolmenkymmenen sentin EMI-maksulla saa kappaleen ilman käyttöestojen hallintaa. Mutta ei tässä vielä kaikki. Samaan hintaan saa kappaleen samalla parempilaatuisesti koodattuna kuin ‘normaalin’ 99 sentin biisin. Eikä tässä vieläkään kaikki. Jos on jo ostanut EMIn DRM-musiikkia Applen musiikkikaupasta, voi ne päivittää DRM-vapaiksi versioiksi, sitä 30 sentin lisämaksua vastaan tietenkin.

Askel oikeaan suuntaan sanoisin (niin se, että DRM poistuu kuin se, että äänen laatu paranee). Mutta kyllähän tuo lisämaksu tuntuu hiukan hölmöltä, etenkin täällä meillä kun jo maksamme Teostolle ihan samaa lisämaksua.

Paitsi että eihän sitä koskaan tiedä tuleeko tuo EMIn DRM-vapaa musiikki myyntiin tänne Euroopan laidalle. Kun ovat aika nirsoja sen suhteen mitä minnekin myyvät, nuo levy-yhtiöt. EMI tosin mainitsee lehditötiedotteessaan uudet hinnat myös euroissa, joka on siis sama kuin dollareissa (1,29). Sentti on sentti, vaikka se täällä on noin 30 % enemmän.

Published

2 comments

  1. Hetkinen, kristallipallossani näkyy… joo, joitain ihme “tahoja” siellä riehuu, vastustavat kuulemma kovasti DRM-vapaan musiikin myymistä Suomen iTMS:ssa.

    (Äh, huonosti nukuttuja öitä takana, sitä se varmaan on.)

  2. Tekninen suunta on hyvä, mutta hinta alkaa jo huimaamaan.

    Moni iTunesista hankittu pitkäsoitto on jo nykyisellään kalliipi hankinta kuin vaikkapa edullisimmista verkkokaupoista tilattu fyysinen cd.

    Pitäkööt edelleen tunkkinsa.

Comments are closed.