Missäs oot?

Eiköhän kaikki ole joskus, useasti tai ehkä vielä useammin, tehnyt sitä. Tai jos ei itse tehnyt, niin ainakin kuullut sitä. Kysymystä ja/tai vastausta.

– Moi.
– No moi.
– Missäs oot?
– Prahassa, missäs ite?
– Menossa kauppaan, tarttis vähän maitoa ostaa.
– Aha.
[hetken hiljaisuus]
– Et varmaan sitten tuu Janoiseen Loheen illalla?
– No en.

Missäs oot? Jotenkin on ihan ymmärrettävää että kysytään missä toinen on. Eihän sitä voi aina etukäteen tietää. Se on sitä mobiilia eloa. Lankapuhelimella asia on (yleensä) eri. Jos nyt ei sitten satu väärään numeroon soittamaan. Tai jos ei puhelin ei ole tuttu juttu. Kuten esimerkiksi 1930 -luvulla.

Nykyjään ei enää läheskään niin usein kuin ennen kuule puhelimessa surullisen kuuluisaa kysymystä: ”Missä se on?” jonka kuultuaan väkisinkin teki mieli tokaista: ”Missäs sen sitten pitäisi olla?”.

Vanhat ajat: Halloo halloo. Missä on? (Kotiliesi 2/1934)

Tänä vuonna on muuten kulunut 130 vuotta Suomen ensimmäisen puhelinlinjan rakentamisesta.

Published

4 comments

  1. Olikos se hra Kervå joka kertoi suht lystikkään missä oot -tarinan, avainsana “Las Vegasissa” :-) (Okei, se on melkein sama tarina kuin vastauksesta “Prahassa” saa, muttei kuitenkaan)

    Tuo toinen kysymys “Onko paha paikka”.. no, mä en kuule sitä usein, mutta meinaan kiivetä lähintä tasaista seinää ylös aina kun kuulen. Miksi vastaisin puhelimeen, jos en voi puhua? Mikä on paha paikka? Enimmäkseen olen kotona tai duunissa, kaikkihan sen tietää – kumpaa niistä pitäisi pitää erityisen pahana paikkana?

  2. Kysymykseen onko paha paikka? – jota kuulen aika harvoin – vastaan yleensä tähän tyyliin:

    – No, mä oon kotona, emmä nyt tiedä onks tää niin paha paikka ollenkaan…

  3. Käytän todella paljon “onko paha paikka” versiota. Ideana tässä on että vastaaja voi tarkemmin määritellä ympäristön jossa on sillä hetkellä. Kaikista asioista ei kannata puhua kaikkialla. Tyypillisesti vastaaja voi määritellä olevansa esim asiakkaan A luona jolloin asiakkaan A asioista on luonnollista ja toivottavaa keskustella. Sen sijaan asiakkaan B ongelmien ratkominen ei silloin toimi ollenkaan tilanteessa jossa kaikki asiakkaasi A, B – Ö ovat verisiä kilpailijoita keskenään ja kyseessä on heidän business developmentsin upeimmat yksityiskohdat.

    Sanoisin että työtehtävistä riippuen mailinne (ei e-) voivat tunnetusti vaihdella ja taustapeilistä näkyvät objektit voivat olla yllättävän lähellä.

Comments are closed.