Niin turhaa että siitä on pakko kirjoittaa blogiin

Hesarista sai lukea että “pääkaupunkiseudun miljoonas asukas syntyi tänään”, mutta samassa jutussa kerrotaan kuitenkin että “virallisesti pääkaupunkiseudun yhteisen väkiluvun odotetaan ylittävän miljoonan tällä viikolla”. Jaha, just joo.

“Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kaupunginjohtajat päättivät, että tänään keskiviikkona ensimmäisenä syntynyt vauva on metropolivauva”. Kunhan nyt sitten päättivät silleen. Jätkät hei, mitä jos päätettäisiin että torstaina syntyy kahdes miljoonas asukas? Se voisi olla vaikka torstain viimeiseksi syntyvä lapsi. Tosi hyvä. Ai, ei vai? Jätkät?

Marketta, Torsten Jussi ja Juhani. Miksi? Eikö teillä ole parempaa tekemistä kuin keksiä kissanristiäisiä Medialle joka sitten “haastattelee metropolivauvaa”, vastasyntynyttä joka siis “symboloi hyvin pääkaupunkiseutua, jossa sisäinen muuttoliike on hyvin vilkasta”… Öh?

Voiherranisäsentään.

Published

5 comments

 1. Ihan samaa ihmettelin että miten se nyt noin vaan “päätetään”. Mikä tuon metropolivauvan idea edes oli? “Symboloida”? Ei muuta?

 2. Exakt min tanke också i morse när jag läste Husis: stor bild på första sidan och helt uppslag inne i tidningen. Är detta en “nyhet” vi inte kan leva utan?! Behöver vi se en oskyldig nyfödd unge exponeras för tusentals läsare medan föräldrarna sitter i bakgrunden och ser förvirrade ut? Har heller aldrig förstått mig på de där “Årets första baby född”-artiklarna. Men ok, viss forskning säger att det är den här typen av nyheter vi mediekonsumenter läser och kommer ihåg, att det är de människonära som berör oss, men det måste nog vara något fel på mig då för blir inte det minsta berörd av den här grejen. Närmast illa berörd i så fall.

 3. Luktar PR-stunt, ett försök att få allmänheten att glömma något som är viktigare. Katsokaa, lentävä lehmä! Oho. Mistäs me puhuttiinkaan?

 4. Minä ensin kuulin radiosta, että vauva nimitetään metropoliitaksi ja olin hiukan hämmentynyt. Mutta se olikin metropolivauva. Okei. katos kun syy siihen on se, että Kuukausiliitteellä ja niillä pitää olla varastossa tavaraa tulevien vuosien varrelle. metropolivauvan elämää seurataan ja parinkymmenen vuoden päästä tehdään juttu “Missä hän on nyt” tai joku sellainen ja sitten se
  a) verkkariasuinen ostarilla bostaileva parikymppinen neljän lapsen piridiileri-isä
  tai
  b) sarvisankaisia laseja käyttävä teollisen muotoilun opikelija, joka on saanut diilin jonkun isohkon firman kanssa

  selittää, kuinka metroplivauvuus vaikutti hänen elämäänsä ja saa hiukan julkisuutta. tai jotain.
  -minh-

 5. Paljon mediahälyä ja sitten “metropolivauva muuttaa perheineen Tuusulaan” ja “lahjaksi tyttö saa YTV:ltä ilmaisen matkustusoikeuden joukkoliikenteessä 12. syntymäpäiväänsä asti”.

  Jää kiinni spårassa pummilla matkustamisesta 14 vuotiaana. Kun tulee Tuusulasta kavereiden kanssa metropolialueelle naukkaamaan vähän sidukkaa.

  Kirjoittaa myöhemmin kirjan, osallistuu Idolseihin tai Big Brotheriin… Uutisvuotoon, ehkä. Siinä vaiheessa onkin jo metropolityttö tai metropolinainen, ylpeä nimestään. Jakelee nimmareita. Tuusulan suurin julkkis?

Comments are closed.