Suomispämmiä painiotteella

Se että töihin tulee mainospostia on ihan ymmärrettävää. Ja olen nykyään jo oppinut hiukan jopa sietämään myös meiliboksiin (onneksi aika harvoin) kilahtavia sähköisiä suoria. Mutta tänään ei kilahtanut vain postilaatikossa vaan myös päässä. Kilah!

Joku kuvatoimisto, tai sen tyyppinen (en tiedä, en ole lukenut tulleita roskaposteja tarkkaan), on suuressa viisaudessaan keksinyt markkinoida tulevaa suomalaista kuvamyymäläänsä netissä lähettämällä joka ainoa päivä, siis joka päivä, viestin siitä montako päivää avaamisen on jäljellä. Joka päivä!? Kelatkaa siis. Pim, tänään on 13 päivää jäljellä. Pim, tänään on 12 päivää jäljellä. Pim, tänään on 11 päivää jäljellä…

Pim, tänään… merkitsin kyseisen kuvatoimiston viestit sähköpostiohjelmassani spämmiksi. En jaksa. Kiviäkin kiinnostaa.

Hieno kamppis. Not!

Myös jokunen muu kotimainen firma pommittaa minua jatkuvasti kaupallisilla viesteillään. Tai siis pommittivat. Ei pitäisi pommittaa enää. Näillä nimittäin on, kuvatoimistosta poiketen, viesteissään mahdollisuus poistaa itsensä postituslistalta.

Vaikka hiukanhan se aina jännittää, siis unsubscribe-linkin klikkaaminen. Mutta kai sitä kuvittelee että kotimainen, suomenkielinen, spämmi on jotenkin vaarattomampaa kuin ulkomaalainen. Että mitään pahaa ei tapahdu. Että oikeasti sitten mainosten lähettely loppuu.

Kuitenkin, koska kiinnostukseni siihen mitä nämä muut, hiukan kuvatoimistoa paremmin netikettiä seuraavat firmat, haluavat minulle kertoa, on nolla, merkitsin nekin meiliohjelmaan spämmiksi.

Nyt pitää vaan toivoa etteivät lähetä sitten mitään oikeasti työhön liittyvää meiliä meikäläiselle.

Published