Bloggträffen

En relativt lugn bloggträff. Den i går, som kallades ihop av Helena och som började på restaurang Töölönranta och sedan fortsatte på Sandels & Sveicci.

BloggträffSun Äitis förde protokoll på ett kvitto och resultatet är en ypperlig rapport, från första etappen. Det som hände i andra, får förbli ett mysterium. Ja, förutom det att den lilla pubben måste ringa efter extrahjälp när hela bloggargänget (minus de som inte följde med från första) invaderade den annars ganska lugna platsen. Inte för att vi var bökiga, utan för att vi drack och åt så mycket. Goda hamburgare. Mmm…

Är det jag, eller sällskapet, som gör det att det ofta blir diskussioner om språk? Denna gång inte bara om finska och svenska, utan också danska, norska, hollänska, spanska, franska och tyska. Fast nog talade vi om annat också.

Jag spekulerade över hur lite jag skrivit texter på svenska de senaste tiderna. Mera svenska, tyckte åtminstone Kriisi och Veera. Ja, varför inte. Fast, det brukar påverka negativt på mängden prenumeranter på blogilista.fi. “Skit i det”. Ja, skit i det.

Nikke har några bilder, och Marinadi samt Miira några minnesbilder, från igår.

Published

5 comments

 1. Nej, inte tror jag att det beror på dig att det blir på tal om språk. Inte tycker jag åtminstone att de skulle ha gått så igår. Om inte det var vår gemensamma korta utbyte av ord på svenska, då vi diskuterade Rush-biljetter.

  Men jag vill komma ihåg att igår var det danska som var gnistan som tände elden. Eller åtminstone skånska, som är ganska nära.

 2. Kool…första gången jag ser en rapport från bloggträff i Finland. Fast jag fölljer ju inte finska bloggare eftersom jag inte förstår språket…

  Är det många bloggträffar i Finland? Jag tycker också ni ska skriva mer på Svenska..skratt…för då förstår jag…

  Jag tycker nog ni ska använda finskan ändå…Fast det vore också kool med mer utbyte i hela nordiska bloggosfären…

 3. På kvittot skrev jag upp namnen, men hade bara minnet att lita på när det gäller innehållet av diskussioner. Och nu när jag tänker efter, så finns det många saker som jag har glömt att nämna. Till exempel Saaras fråga om vad tarra heter på svenska och dina svar på frågan. Tack för sällskapet!

 4. Nikke: Du har nog rätt, det var danskans ofattbara räkneord som gjorde det.

  Bengt: Jag har nog skrivit om bloggträffarna på svenska tidigare också, t.ex. 2005 och 2006.

  Många bloggträffar här? Alltid nu och då. Vet nog inte exakt, men skulle tippa att ett par större och några mindre här i huvudstaden per år. Lite beroende på hur någon orkar kalla samman till en. Så finns det väl en hel del träffar runt i landet.

  Det är nog ingen fara att den finska bloggscenen skulle byta språk från finskan till något annat, men jag tänker nog fortsätta skriva på mitt modersmål, nu och då.

  Sun äitis: Tack själv. Man kan inte komma ihåg allt, och kanske det är helt bra det, egentligen.

Comments are closed.