Viikkovitonen 18 -07

VitonenVappu painaa päälle, mutta Viikkovitonen ei anna sen hämätä. Alkuviikon kansallisen kännijuhlan kunniaksi kysymykset kohdistuvat kohti kulutusta, ilman sen suurempaa juhlallisuutta.

 1. Tiedätkö/muistatko minkä merkkistä hammastahanaa sinulla on käytössä tällä hetkellä? Ostatko aina samaa merkkiä? Miksi?
 2. Koska viimeksi vaihdoit hammasharjasi? Kuinka usein vaihdat hammasharjaa? Suositko jotain tiettyä hammasharjamerkkiä? Mistä syystä?
 3. Entä koska viimeksi vaihdoit tiskiharjan? Muistatko minkä merkkinen nykyinen harjasi on? Oletko merkkisidonnainen tiskiharjojen suhteen? Miksi?
 4. Ulkomuistista, kerro hinnat seuraaville tuotteille: litra kevytmaitoa, paketti emmentaljuustoa, puoli tusinaa kananmunia, puoli kiloa kahvia sekä 400 grammaa ruisleipää. Onnistuuko? Miksi?
 5. Onko sinulla jotain bonus- tai plussakorttia, ehkä useampikin? Miksi? Onko siitä/niistä sinulle oikeasti hyötyä? Tunnetko olevasi jonkun kauppaketjun orja vai ostatko esimerkiksi päivittäistavarasi milloin mistäkin kaupasta, riippumatta kauppaketjusta?

Voit vaikuttaa Viikkovitoseen lähettämällä kysymysvinkkejä tai esimerkiksi julkaistavia kuvia vitosista (150 x 150 px: jpg, gif, png — ei animaatiota) osoitteeseen vitosvinkki (ättä) skrubu. Net. Viikkovitonen myös RSS -syötteenä.

Published

11 comments

 1. 1. Pepsodent. Ostan useimmiten samaa merkkiä. Miksi? En tiedä, traditio ehkä, kotona on aina ollut Pepsodenttia.

  2. Tammikuussa. Olisi aika ostaa taas uusi. Vaihdan joka 3-5 kuukausi. Merkki tai ainakin malli vaihtuu melkein joka kerta.

  3. Marras- tai joulukuussa, jos muistan oikein. En käytä tiskiharjaa paljonkaan, käytän enemmän sieniä. Ne vaihtuu joka toinen tai kolmas viikko. En ole merkkitietoinen tässä asiassa.

  1. Maito 85 senttiä, Emmentaljuusto vähän alle 4 euroa, munat noin euron, kahvista en tiedä mutta ruisleipä noin 2 euroa (riippuu merkistä ja paketin suuruudesta!). Täytyy pysyä budjetissa, siksi tiedän.

  5. On minulla parikin bonuskorttia, mutta vain yhtä käytän jatkuvasti. En sanoisi olevani kauppaketjun orja, olen enemmän maantiedon orja. Teen ostokseni kahdessa lähimmässä kaupassa, ja kummassa käyn riippuu siitä mitä tarvitsen ja ostosten suuruudesta.

 2. [ei suoraan liity aiheeseen]
  kiitos viimeisestä. taisin hävitä johonkin. otetaan uudestaan / tavaksi käydä parilla.

  ja hyvä vapppå.

  .rv

 3. Elmexiä. Ostan aina samaa, koska siinä ei ole saippuaa.

  Braun. Ostettu viimeksi kolme vuotta sitten. Tekeekö joku muu hammasharjoja? (Se harjasosa on vaihdettu 6 viikkoa sitten.)

  Astiaharja on vaihdettu kai joskus tässä kuukauden sisään. Merkki on geneerinen. Vaihtoväli on kyllä noin kymmenen vuotta, harjastahan tulee kuin uusi kun sen pesee astianpesukoneessa…

  Litra kevytmaitoa maksaa 1,16 €/l (luomu), emmental 8-15 €/kg, kananmunat 1,98 €/ 6 kpl (luomu), kahvi sellaisen 13-24 €/kg (espressopapu), ruisleipä maksaa noin 4-5 euroa kilon pussi, riippuen siitä lukeeko siinä päällä Linkosuo vai ei.

  On ykkösbonus ja s-bonuskortit. Vierekkäin olisi S-market, Valintatalo, KKK-market ja Lidl, näistä ehkä Lidl on halvin, mutta kun sen lisäksi pitäisi käydä jossain muualla ostamassa se mitä Lidlistä ei saa, niin tulee käytyä siellä S-marketissa. Rahallisesti näyttää siitä S-kortista tulevan hyötyä, toisaalta ehkä ilman sitä tulisi useammin käytyä katsastamassa mitä muissa kaupoissa sattuu tänään olemaan kala- tai lihatiskillä. Nyt niissä tulee käytyä hakemassa se yksittäinen tarjoustuote tai muu, mitä S-marketista ei saa. Toisaalta HOK/Elanto maksaa niin kitsaasti bonuksia, että kyllä kortti vaihtuu Suur-Seudun osuuskauppaan, jos ei ala pian taulukot muuttua.

Comments are closed.