Hey, taxi!

(Pad four, please)

Istahdan taksiin ja kerron osoitteen minne pitäisi päästä. Varmuudeksi sanon vielä että siellä pitäisi olla erään mainostoimiston pesä.

– Oletko mainosalalla töissä? kysyy pirssikuski kun lähdemme liikkeelle.

Vastaan kieltävästi, mutta kerron että toisinaan töissä tulee vastaan mainoshommiakin.

– Huomasitko mikä mainos on tässä auton kyljessä? utelee kuski.
– No eipä tullut katsottua.

Kuski kertoo mikä se on (mutta eipä jäänyt nimi mieleen) ja kaivaa jostain laatikosta pienen mainoslahjan: yksittäispakkauksessa keksi. Sai kuulemma laatikollisen jaettavaksi.

Kiitän ja laitan keksin taskuun. Eipä ole aikaisemmin näin aktiivista mainostaksia tullut vastaan, ajattelin itsekseni ja kiinnitän huomioni siihen että GPS:n virkaa hoitaa kännykkä. Kysyn kuskilta josko laite on hyvä.

– Tosi hyvä, se jopa kertoo missä on liikennekamerat.

Loppumatka meneekin sitten perin monipuolisen GPS-esittelyn parissa, samalla kun minä jännitän, että riittääkö kuskin mielenkiinto myös ympärillä vilisevään liikenteeseen.

Selkäni takana on pieni vastaanotin josta data siirtyy Bluetoothilla puhelimeen. Kännykässä on erilaisia näyttömoodeja. Ja laite puhuu myös. Vaikka kännykän näyttö on aika pieni on se yllättävän selkeä, näkyy hyvin jopa takapenkille asti. Otan kuvan.

Tulemme matkan päähän, jännitin turhaan. Maksan ja toivotan hyvät päivät.

Aika kivan tuntuinen laite tuommoinen Navicore. Tuli heti himo hankkia. En minä sillä mitään tee, mutta eihän se ole koskaan estänyt haluamasta.

Navicore GPS taksissa

Published

7 comments

 1. Minullakin on himo hankkia navigaattori. En minäkään omista autoa, enkä juurikaan seikkaile tuntemattomilla kaduilla. Sitä paitsi tunnen Helsingin kuin omat taskuni. Tekniikka vaan kiinnostaa. Olisihan se kiva katsoa välillä taskusta. Että miten tästä Helsinginkadulta pääsee keskustaan.

  Kätevää, jos tuohon karttaan saisi integroitua Reittioppaan. Tietäisi, missä pitää jäädä pois bussista.

  Ehkä olen keski-ikäistymässä.

 2. Oopa: Reittiopas olisi hieno lisä, niin olisi myös ulkoilureitit. Nuo laitteet kun tuppaavat olemaan hyvin autoilupainotteisia.

 3. Navigaattorit ovat nörttiseksikkäitä. Siksi minäkin olen sellaista himoinnut, vaikka sen hankkimisessa olisikaan minulle mitään järkeä. Tosin, tuommoinen puhelinmalli olisi minulle oikein kätevä, koska minä en koskaan löydä mihinkään – Helsingissä, lyhintä reittiä ainakaan. Tosin se olisi myöntymistä uusavuttomaksi jos turvautuisi navigaattoriin. Ehkä.

  No joo. Myös navigaatiosyistä minä olen ruvennut himoitsemaan Nokian lippulaivamallia, N95:ä. Siinä kun on niiden muiden kivojen lelujen ohella myös sisäänrakennettu GPS-paikannin. Siinä olisi sekin etu, että kuviin saisi mukaan paikkatiedon, ilman eri venkslaamista. Bonuksena lataus suoraan Flickriin ja kartalle. Aika rokkia.

 4. Kyllä tuollainen pitäisi saada, olkoonkin perusteena sitten vaikka autoilu, jota tulee harrastettua entistä harvempaan.

  Jos joku integroisi kännykkä-GPS:ään reisigaidin, asiakkaita löytyisi heti yksi pääkaupunkiseudullinen lisää.

  Muuten selvisikö taksikuskin markkinointi-innon syy? Olisiko joku fiksu maksanut kuskille vaikka suosittelemisesta…

 5. GPS:n markinointi vaikutti olevan ihan spontaania innostusta, missään vaiheessa kuski ei esimerkiksi maininnut valmistajan nimeä. Taisipa vaan olla iloinen kun sai esitellä laitetta.

Comments are closed.