Asdfasf-spämmiä

Nonih! Nyt ovat sitten blogispämmikoneet saaneet jotain menovettä sisäänsä oikein kunnolla. Viestejä ammutaan kohti skrubun spämminestomuureja aika villiä tahtia. Yhtään ei ole vielä tullut läpi näkyville asti, mutta osa pääsee läpi moderointijonoon. Pommitus alkoi joskus viikonloppuna ja jatkuu yhä.

Tällä kertaa kyseessä ei ole potenssilääke, nettipokeri tai Rolex-kopiot vaan n. 45 merkkiset munkkilatinaa sisältävät viestit ilman linkkejä, tähän tyyliin: lhkxtfa qjsizhv urewquhk cmrwu ksyb ojsgt fnigykrpt. Viestit tulevat tietenkin eri IP-osoitteista, kommentoijan tietoihin syötetään myös ihan sattumanvaraista tietoa, mutta viestien meiliosoitteista löytyy (ainakin toistaiseksi) jotain yhdenmukaista: @mail.com.

Jos tämä ei kohta laannu, on aika kiristää spämmifiltteröintiä (nuppeja voi kääntää kaakkoon vielä oikein reilusti), ja vaikka härskisti kieltää koko mail piste com osoitteen käyttö. Ainakin vähäksi aikaa.

Ärsyttää tällainen spämmäily.

Published

5 comments

  1. No, aikasemmin (hyin pitkän tovin) spämmin määrä on skrubussa ollut n. 5 – 100 per päivä, ja niistä ei ole yksikään ole päässyt edes moderointiin. Olisiko niin että ehkä yksi roska on vuoden aikana onnistunut livahtamaan näkyville.

    Nyt haaviin kerääntyy semmoiset 400+ spämmiä vuorokaudessa joista arvioisin että 15 – 20 % päätyy moderaatiolistalle.

  2. Juu juu, honeypottiin pitäisi liittyä. Enkä epäile Akismetin voimaa, mutta mulla on toistaiseksi BB ja SK2 hoitanut homman hyvin.

    Ja nyt tuntuu spämmäily taas rauhoituneen. Viimeinen asdfasdf-spämmi tuli vuorokausi sitten.

Comments are closed.