Kunden har alltid rätt?

Ah, det här med att utföra ett hantverk enligt kundens önskemål. Den här posten beskriver det alltför väl. Var går gränsen för vad man kan erkänna att man gjort? Har ni erfarenheter av kunder som har “fått vad de bett om” :-) ?

Published

By jkk_

http://neotide.fi/

2 comments

  1. Jag höll en gång på och gjorde en massa versioner av en knapp. En endaste en jäkla knapp. Okej, det var förvisso sajtens viktigaste knapp, men vars utseende inte inte egentligen spelade någon roll. Knappen skulle vara essensen av kundens brand, tyckte kunden själv. Jag tyckte att sajtens innehåll och mångsidighet var viktigare.

    Efter att jag gjort 38 versioner (!), största delen enligt kundens önskemål, blåstes galenskapet av. Även kunden insåg att det inte kanske riktigt var värt det. Den versionen av knappen som togs i bruk var den som jag till sist valde att ha i alla layouter jag sedan gjorde.

    Fast sajten efter det har åtminstone en gång bytt utseende, är min knapp, version 3, fortfarande i bruk.

  2. Ett par gånger har jag ibland lämnat vissa uppenbara brister i UI, för att kunden ska få något att ha synpunkter på. De vill alltså ha något “eget” förbättringsförslag. Sedan kan man snällt säga att “Ja, ni har ju rätt. Det där ska vi fixa!”
    Hmm. Börjar man bli lite för cynisk i yrket…?

Comments are closed.