Anteeksi että vaivasin

Olipa kerran, kauan sitten eräänä sunnuntaina, puolitoista viikkoa sitten, kun osa niistä kanavista joista maksan ylimääräistä rahaa, näkyivät mustina ja äänettöminä.

Kaikki kanavapaketin kanavat eivät olleet pimeänä. Kuudesta kanavasta kaksi näkyi. Yksi joka on MTV:täkin huonompi ja toinen joka on ihan viihdyttävä. Mutta muut eivät näkyneet. Se oli päivä jolloin siis maksoin mustasta hiljaisuudesta. Harmitti. Etenkin kun sieltä olisi tullut ihan katsottavaa ohjelmaa.

Lähetin meiliä asiasta asiakaspalveluun (sunnuntaina illalla).

Minna vastasi Welhon nimissä (maanataina). Kirjoitti että on ikävä kuulla että on ongelmia. Kysyi mikä digiboksi on käytössä ja kertoi että siihen kannattaa tehdä tehdasasetusten palautus.

Ajatukseni, nähdessäni vastauksen, oli: öh? Siis ensin kysytään mikä laite on käytössä, ja ilman että tiedetään mikä laite on kyseessä annetaan ohje nollata laite kokonaan. Sain vastauksestaan vaikutelman ettei asiakaspalvelussa oikein tiedetä eikä välitetä.

Kerroin Minnalle mikä laite on kyseessä ja että kanavat toimivat taas, ilman että nollasin digiboksin.

Sain vastauksen Pasilta (tiistaina) joka kysyi joko kanavat näkyvät ja että tehdasasetusten palauttaminen olisi hyvä asia. Tai että jos vaikka kokeilisin vetää boksin seinästä. Se voisi auttaa.

Vastasin Pasille että olin jo kertonut että kanavat näkyvät. Enkä halua nollata laitetta joka muutenkin nollaa itsensä kontrolloimattomasti.

Sitä edelliseen viestiini (läh. maanantaina) vastasi Eveliina (keskiviikkona), joka suositteli että teen tehdasasetusten palautuksen, “jotta kyseisiä ongelmia ei ilmene enää uudestaan”.

Koska en mielestäni ollut saanut vastausta siihen miksi maksamani kanavapaketin kanavista osa ei näkynyt, lähetin Eveliinalle kysymyksen jossa pyysin häntä millä tavalla tehdasasetusten palauttaminen korjaisi asian, mikä on digiboksissani vialla ja takaako nollaaminen sen ettei vastaavaa tule tapahtumaan uudestaan?

Sain vastauksen Susannalta (perjantaina), joka kertoi että “tehdasasetusten palauttaminen palauttaa boxin alkuperäiset asetukset”. Ja että “automaattinen kanavahaku hakee kanavat oikeille paikoilleen”.

Jos olisin ollut pahalla tuulella olisin sanonut no shit Sherlock! Ihanko totta? Mutta en ollut. Sen sijaan löin itseäni kontrolloimattomasti avokämmenellä otsaan useamman kerran inisten hampaiden välistä gniiiiih!

En siis saanut selvyyttä siihen miksi osa kanavista eivät näkyneet sunnuntaina. Sen sijaan sain viestejä neljältä eri henkilöltä jotka kaikki sanoivat että minun pitäisi rebootata digiboksi, mutta eivät antaneet siihen mitään perusteluita. Missä vaiheessa asiakaspalvelu päätti että ongelma on nimenomaan digiboksissani?

En voi sanoa olevani vakuuttunut saamastani palvelusta.

En voi myöskään sanoa olevani tyytyväinen palveluun. Minun on vaikea uskoa että vika on digiboksissa. Etenkin kun ei koko Norra-paketti pimentynyt vaan vain neljä kanavaa kuudesta. Voi tietenkin olla että laitteen nollaus auttaa. Voi myös olla että nollaus vain lisää työtä eikä vähennä ongelmia. Tiedä häntä. Asiakaspalvelun jengi ei ainakaan tunnu tietävän.

Pyysin anteeksi asiakaspalvelulta että vaivasin (lauantai) ja että keskustelun jatkaminen on ajanhaaskausta, niin minun kuin heidän. Alle tunnissa, Jenni (viides henkilö) vastasi, että ei ole ollenkaan varmaa että vika on digiboksissa, keskustelu vain “tuntui nyt jotenkin kääntyneen siihen” ja että on parempi soittaa kuin lähettää sähköpostia sillä ongelmat pitää saada kiinni “verekseltään” jotta voi todetta missä vika piilee.

Tulevaisuudessa, jos Welhon jakelemat televisiokanavat hiljenevät, lienee parasta vain lyödä itseään kontrolloimattomasti avokämmenellä otsaan ja inistä hampaiden välistä gnniiiiiiiih! Se ainakin tuottaa tuntuvia tuloksia.

Tai sitten tietenkin voi soittaa vikapäivystykseen, suoraan vikapäivystykseen, kulkematta asiakaspalveluruudun kautta.

Published

7 comments

 1. Jos auton moottori olisi digitaalinen, niin ajoittain ilmenisi paljon omituisia ongelmia. Mm. jakohihna ei lähtisikään pyörimään, laturi pysähtyisi, öljypumppu pysähtyisi, kone kävisi vain kolmella pytyllä.

  Kaikki nämä viat voisi korjata… tadaa… käynnistämällä auto uudestaan ja palauttamalla tehdasasetukset.

  Harmi vain, että tässä vaiheessa koko auto olisi sökö.

 2. Welhon asiakaspalveluhan on täysin perheestä, se on nähty jo sata kertaa. Ei siellä kukaan ymmärrä mitään Welhon omista palveluista, en tiedä miksi ne on sinne palkattu – olemaan nättejä?

  Ainoa kerta kun olen saanut Welholta oikeasti apua on kun kirjoitin niiden tiedotuspäällikölle ja haukuin asikasapalvelun porukoiden tieto- ja taitotason. Tiedotusrouva etsi esiin Ne Jotka Oikeasti Tietävät Jotain ja sain vihdoin vastauksia ja suoria email-osoitteita.

 3. Olen parin vuoden aikana oppinut sen, että vikapäivystyksessä on paras asiantuntemus. Heti kun ilmenee vika, ei muuta kuin soittamaan sinne. Puhelimeen vastaa yleensä NJOTJ-tiimiläinen, joka sanoo yleensä miten asia on ja miksi.

 4. Ka katselen minäkin lopulta digillä, hyvin näkyy, hyvin toimii. Ainakin toistaiseksi.
  Mutta jo on ollut tällä saralla ongelmakenttää kerrakseen, emme voi rehennellä teknillistiedollisella osaamisellamme.

Comments are closed.