Julkisesti

Olen joskus ajatellut kokeilla, mutta sitten menee pupu pöksyyn. Huomaan etten uskallakaan ottaa sitä esiin julkisella paikalla. Tänään viimeksi päätin yrittää. Valitsin kohteeksi paikallispubin. Astelin ovesta sisään, tilasin oluen… mutta, niin se minun jäi piiloon. Vaikka olin aikaisemmin ollut niin päättäväinen.

En oikein tiedä mistä se johtuu. Osittain kai se on tottumattomuutta: en ole tottunut esittelemään omaani julkisilla paikoilla. Osittain se on pelkoa että joku saattaisi tulla koskemaan tai rupeaisi tuijottamaan sitä (ja minua) ja pasmani menisivät sekaisin. Mutta luulen että suurin esteeni on se että omani ei oikein jaksa, tai jaksaa, mutta vain lyhyen ajan omalla voimallaan ja vaatii ulkoista virtalähdettä hyvinkin lyhyen käytön jälkeen.

Vaikka Helsingistä löytyy nykyään aika montakin paikkaa jossa on julkinen langaton verkko, ei aina ole tarjolla sähköä. Ja meille, joiden läppäriakku on huonossa kunnossa, on sähköttömyys todella huono vaihtoehto. Se on vähän kuin tarjottaisiin autoilijalle autobahn, mutta ei mahdollisuutta tankata autoa.

Joten pliis, te jotka tarjoatte julkista wlania, wifiä tai fifiä: tarjotkaa myös sähköä.

Published

8 comments

 1. Olen samaa mieltä kanssasi; olin jo pari vuotta sitten, http://www.karihaakana.net/arkistot/2005/12/anna_mulle_virtaa.html

  Luulen, että kyse on vaan siitä, että wlan-purkki on helppo panna päälle ja toimimaan kun taas uusien sähköjohtojen vetäminen on jo isompi homma. Jotain ravintoloiden sähkösuunnitelmia tehtäessä tuollaisia ei varmaan ihmeemmin ajatella.

  Kokoustiloissa homma alkaa olla parempi. Jo aika monissa paikoissa remonttien yhteydessä neukkarien pöydät uusitaan sellaisiksi, joissa on keskellä sähköä saatavilla. Ja valistuneimmissa firmoissa jopa ethernet-roikat, joilla pääsee nettiin.

 2. Kampin yläkerran Johto mainostaa tarjoavansa paitsi langattoman verkon, myös pistorasioita. Julkisissa tiloissa kuljeskellessani olen alkanut automattisesti skannailla, missä niillä on pistorasioita, jotta tiedän tarpeen tullen suunnata luo (useimmista paikoista niitä löytyy, kun etsii. Pitäähän ne tilat imuroida tai vahata tai jotain ja siihen tarvitaan sähköä).

  Mutsiis, ihan samaa mieltä kanssasi: lisää luvallisia latauspaikkoja kaipaan minäkin!

 3. Kari: Sä olet niin edellä aikaasi aina :) Mutta joo, helpompi täyttää eetteri netillä kuin fyysinen tila sähköllä. Ja moni kapakka lienee sen verran vanha ettei sieltä oikein sähköreikiä löydy nykytarpeiden mukaan.

  Sun äitis: Plussaa Johdolle siis. Kukakohan kävisi rekisteröimässä eri tilojen pistokepaikat ja piirtäisi ne kartalle? Siitähän saisi varmaan ihan kivan web 2.0-verkkopalvelunkin (vaikka pistokkeet.com) johon jengi voisi ilmoittaa löytämiään julkisia sähkölähteitä. Niitähän tarttis vaikka kännykän lataamiseenkin.

 4. Tuosta tuli mieleeni, että Stokkan alakerrasta (siitä voileipä/wrap-hässäkän ja suklaatiskin vierestä) löytyi sellainen kännykän latauspiste. Siis valmiita johtoja eri merkeille. Tosin siinä pitää seistä/istua vieressä koko ajan latausta odottelemassa… mutta muistiin nyt joka tapauksessa hätätilanteita varten.

 5. Edellisellä työmatkalla oli aikaa pysähtyä Polo Altossa muutamaksi tunniksi matkalla lentokentälle. Kävin muun muassa kahvilassa. Voi ehkä sanoa, että silmiinpistävin ero suomalaiseen kahvilaan oli läppäreiden määrä pöydissä. Tietokone pöydällä oli sääntö eikä poikkeus. Ja Maccejä oli enemmän kuin PCitä.

  Tosin, sähköjohtoja tai pistokkeita en muista nähneeni. Oli aika ahdas kahvila muutenkin joten johtospagetti olisi tehnyt siitä kaaosmainen.

  Paitsi yllämainitut käytännön ongelmat tämä on esteettinen kysymys. Jos kerran ollaan langattomia niin jätetään myös laturit laukkuun.

  pni: Ole edelläkäviä ja ota Se rohkeasti esille. Mutta vaihda akkua uudempaan ensin.

 6. Mun kaksi senttiä – Kurvin William K:ssa olen ladannut puhelinta muutamankin kerran, mutta toisaalta en taas tiedä onko siellä villakoiraa.

 7. Itse olen pari kertaa uskaltanut ottaa “sen” esille, esim. Cafe Lasipalatsissa ja Sanomatalon ympäristössä ulkona. Hyvä vinkki toi Johto-kahvila, mitä muita paikkoja suosittelette jos joskus haluaa jalkautua kahvilaan tekemään töitä?

 8. Ainakin steissitunnelin Cafe Picnissä on WLAN. Välillä syönnyt aamupalan siinä ja tehnyt aamuduuneja.

Comments are closed.