Suurvahinkoja

Simpsons-piraatti aiheutti hetkessä suurvahingot, otsikoi Tietokone-lehti. Valitettavasti jutussa ei kerrota ollenkaan siitä millaisia nämä suurvahingot ovat yli odotusten pärjäävälle, Suomen tämän hetken katsotuimmalle, elokuvalle.

Faktaa kiitos – ei vain näyttäviä otsikoita ilman lunastavaa sisältöä.

Mutta jos jo 20 sekunnin nauhoittamisesta saattaa saada jopa vuoden vankilatuomion ja sakot päälle, tulee olemaan mielenkiintoista seurata millaisen rangaistuksen saa kokonaisen leffan kopioimisesta ja levittämisestä. Rapsahtaako elinikäinen vai ehkä jopa sähkötuolia?

Päivitys 22.8.2007: piraattiliitto: 20 sekuntia elokuvaa videoinut teinityttö vältti vankilan.

Published

9 comments

  1. Imdb:n mukaan the Simpsons movie on tähän mennessä kerännyt lipputuloja 165 miljoonaa dollaria. Jos 110.000 leffan ladannutta henkilöä olisivat menneet katsomaan leffan n. 10 dollarin hinnalla, niin enpä siltikään kutsuisi miljoonan dollarin menetyksiä 165 miljoonan rinnalla “suurvahingoiksi”.

  2. The Simpsons Movie keräsi viidessä päivässä 139 542 katsojaa, joten tuo linkin luku oli hieman alakanttiin.

  3. Tuosta oli Jaikussa jo puhetta. Luulen, että uutisen kirjoittajalta/käsittelijältä on unohtunut otsikon konkretisointi itse uutisesta. Logiikkahan on tietenkin se, että koska hommasta uhkaa pamahtaa tuollainen tuomio, niin aika mittavia vahinkojakin on pitänyt syntyä. Sillä eihän voi olla niin, että tulisi vuosi kakkua jostain täysin triviaalista hommasta, jonka ei voi kuvitella vahingoittavan ketään. Eihän?

  4. Ja Simpsons-keississä olisi siis viiden vuoden, ei vuoden tuomion uhka. Mitähän Suomessa pitää tehdä että saa viisi vuotta?

  5. Schizo-Janne: Ovat huomanneet itsekin että vanhaa on, siellä on nyt ingressissä tällainen “Hei! Tämä onkin kolme vuotta vanha juttu. Ei siis kannata lukea; vaikka kyllä tuo kana silti on aika veikeä ja jaksaa edelleen tepastella saitillaan. T_”.

    Kari: Huomasin Jaikuilun vasta myöhemmin.

Comments are closed.