Sama vanha levy

Se valaa uskoa, että kun on hitti ja luonnollista kysyntää, niin markkinat vetävät, hehkutti Sony BMG:n markkinointijohtaja Mark Fry Digitodayssa otsikon Levykaupan alamäki kiihtyi Suomessa alla kolme kuukautta sitten.

Radioiden soittolistat täyttävän hittimusiikin myynti on laskussa, mutta kaikki muu menee paremmin kuin koskaan.

YLE: Cd-levyjen kauppa käy luultua paremmin

Tarkoittaako tuo siis sitä ettei skeida myy? Mutta jokin myy ja jengi ostaa, jos on kauppiaaseen uskominen (ja miksei olisi). Pakkotoisto radiossa ei ehkä lisääkään luonnollista kysyntää eikä markkinat siis vedä.

Voiko olla että uhkakuvat siitä miten levykauppa kuolee piraattien käsiin onkin vain sitä, että levy-yhtiöt (etujärjestöineen) yrittävät paikata huonoa strategiaa? Ehkä, en tiedä (tämä menee taas hiukan foliohattupuolelle).

Oli miten oli, niin mieleen tulee aikanaan Bruce Tognazzinin kurssilta oppimani 10000 jalan näkymä ongelmiin: päättävät tahot ovat niin kaukana ongelman oikeasta ytimestä, etteivät näe missä vika piilee ja tekevät täten väärin perustein päätöksiä siitä miten ongelma pitää hoitaa.

Levy-yhtiöt loivat kuluttjalle tarpeet ja ruokkivat sitä, mutta nyt hirviölle maistuu muukin ruoka ja se käyttäytyy arvaamattomasti. Onko kuluttajista tullut kriittisempiä, oman maun omaavia persoonia jotka eivät heti automaattisesti kuolaa kuullessaan sanan hittilevy, ja joilla on rahaa tarjolla niille jotka haluavat sitä ottaa vastaan? Voi hyvinkin olla.

Published

4 comments

  1. Miksi joku ostaisi sen, jota kaikki moista musiikkia soittavat kanavat toistavat omissa rotaatiokelloissaan järjettömän usein päivän mittaan. Radiokanavat todellakin soittavat levyn puhki.

  2. Kuuntelen tätä nykyä lähes yksinomaan Radio Rockia kun rokin ystävä olen, ja täytyy sanoa että soittavat välistä oikein virkistäviä vähän vanhempiakin viisuja. Muttamutta, miksi ihmeessä ne vanhemmatkin viisut pitää olla ne samat?!?! Jos soitetaan vaikka Pearl Jamia, niin miksi ihmeessä se pitää AINA olla se “Jeremy”? Tai jos soitetaan Iron Maidenia niin soi joko “Run To The Hills” tai “Wasted Years”. Eikö näilläkään viisunikkareilla ole muka muuta tuotantoa? Juujuu se bisnes, mutta jos kerran rohjetaan soittaa jotain wanhempaa, niin voisko toivoa joskus jotain muutakin wanhempaa kuin aina vaan sitä samaa?

  3. Vai olet nähnyt Togin ihan livenä. Millainen hän oli? Verkkokirjoituksista syntynyt kuva on vähän ylimielinen, mutta vasta hänen kirjansa – joka on monesti vielä ylimielisempi – luettuani ymmärsin, että kyse on paljolti ironiasta ja hänen huumoristaan.

  4. Tog oli oikein mukava heppu. Humoristinen, pätevä ja todella hyvä esiintyjä.

Comments are closed.