Lisää kirjoja netistä

Huomasin Maalaisella linkin Editan palveluun Gör din egen bok. Se kiinnosti. Kävin tarkastamassa palvelun ja huomasin että siitä on paikallinenkin versio nimeltään Tee itse kirja.

Kirjoja on tasan yhtä kokoa (muita kokoja luvataan olevan tulossa), mutta ruotsinkielisestä palvelussa voi valita joko kova- tai pehmeäkantisen version, mutta tällä vain kovakantisen.

Hinnatkin ovat eri, tässä kovakantisen kirjan hintoja.

Halvin (20 sivua/Suomessa 24 sivua)
Ruotsi 179 SEK (n. 20 EUR)
Suomi 27 EUR
Kallein (100 sivua/Suomessa 96 sivua)
Ruotsi 899 SEK (n. 100 EUR)
Suomi 71 EUR
Postitus
Ruotsi 39 SEK (n. 4,20 EUR)
Suomi 7 EUR

Mikä tekee halvimmasta kirjasta Suomessa selvästi kalliimman, ja kalleimmasta reilusti halvemman, kuin Ruotsissa (tuotteenhan pitäisi ymmärtääkseni olla sama)? Varmaankin se, oletan, ettei kirjoja valmisteta keskitetysti yhdessä paikassa, vaan molemmilla mailla on omat toimittajat (joka selittäisi myös minimi- ja maksimisivumäärien erot). Tämä on mielestäni hiukan outoa. Luulisi että on kustannustehokkaampaa keskittää tuotanto.

Muuta mielenkiintoista on se että Ruotsissa saa paljousalennusta (5-9 kirjaa 5 %, 10-49 kirjaa 10 %) vaan täällä ei, ja se, että ohjeistuksessa yhdellä sivulla kerrotaan maksimisivumäärän olevan 60. Se että Kusti polkee meillä kalliimmalla kuin naapurimaan kollega ei ole mielenkiintoista – se on lähinnä raivostuttavaa.

Jos tuota palvelua kokeilisi, niin voisikohan naapurimaan kautta tilata tänne hiukan halvemmalla testiversion vai ohjaantuuko se automaattisesti paikalliselle toimittajalle? Ja toimiikohan palvelu muulla selaimella kuin Internet Explorerilla (joka on ainoa selain joka ohjeistuksessa mainitaan)? Hmm…

Published