Poppia shoppaamassa

Olin tässä jo aikeissa kirjoittaa kivasti Amazonin musiikkiverkkokaupasta joka myy DRM-vapaata musiikkia MP3-muodossa, jopa halvemmalla kuin Apple. Ja mikä parasta, Amazonilla on se mikä iTunesista puuttuu: preview all, eli mahdollisuus kuunnella esim. koko levyn kaikkien biisien lyhyet samplet yhdellä klikkauksella (aivan mahtavaa).

Amazonilta musiikkitiedostojen ostaminen vaatii koneelle asennettavan ohjelman joka, ilokseni, löytyy niin Windowsille kuin OS X:lle. Pieni vaiva, ajattelin ja asensin ohjelman. Se oli oikeasti nopea toimenpide ja todella pieni vaiva.

Sitten kokeilemaan. Aluksi, jotta selaimen asetukset saa kohdalleen (niin että ladattavat tiedostot avautuvat Amazonin lisäohjelman avulla) ladataan ilmainen biisi. Mikälie jonkun tuntemattoman bändin joku renkutus. Klik.

Kirjaudun sisään. Sitten kysellään luottokorttitietoja. Hmm… eikös tämän pitänyt olla ilmainen (naputtelen ne kuitenkin paikalleen). Sitten pyydetään osoitetta. Osoitteeni ei kelpaa. Outoa. Eihän ohjeistuksen mukaan näin pitänyt käydä.

Palaan takaisinpäin ja seikkailen hetken Amazonin syövereissä. Poistan vanhoja luottokorttitietoja, korjaan osoitteeni omiin tietoihin, päivitän jopa salasanan, se oli varmaan viime vuosituhannelta.

Kokeilen uudestaan josko voisin ostaa kokonaisen levyn. No en. Jumitun taas lomakkeeseen joka pyytää osoitettani (jouduin myös naputtelemaan uudestaan luottokorttitiedot). Et ole valinnut osavaltiota! No en tietenkään ole kos… ai hitto. Niin tietysti.

Missään ei pahemmin kerrota, tai anneta ymmärtää. Ei edes vihjata mitään. Mutta niinpä se sitten etsimällä löytyy.

As required by our Digital Content providers, Digital Content will, unless otherwise designated, be available only to customers located in the United States.

Amazon MP3 Music Service: Terms of Use

Aaaarrggh! (olisihan se pitänyt arvata)

Mikä siinä on että musiikin digitaalista myyntiä on rajoitettava? CD-levyjä voi tilata, ja ne tulevat perille, ostettiin ne sitten naapurimaasta tai vaikka ison rapakon takaa, mutta tiedostojen lataamista rajoittaa digital content providerit.

Voisivat vaihtaa tuohon että digital content restrictors.

En sitten kirjoittanut niin kivasti ollenkaan.

Satunnainen Björklund manailee samaa, huomaan. Ja Kasan Jussi myös.

Published

3 comments

  1. Voi hyväinen perse. Kuolasin tänään varmaan tunnin Amazonin valikoimia. Ihan niin pitkälle en ehtinyt kuin sinä (koska alkaessani perustaa tiliä erehdyin lukemaan sivulauseen “getting started” -osioista), mutta pettymys on silti amatsonin kokoinen. Miksei kukaan kertonut asiaa mulle vaikka jossain blogimerkinnässä?

  2. Minua ihmetyttää tämä (kuluttajan näkökulmasta katsottuna) pihtausmeininki musiikkibisnesksessä. Minua ihmetyttää myös se mihin blogimaailma mennyt kun se ei kykene varoittamaan pahaa aavistamatonta bloggaajarukkaa etukäteen. Mutta kaikkein eniten minua ihmetyttää se, että joku oikeasti lukee getting started -osion.

Comments are closed.