HS + blogit = totta

HS.fi kertoo yhdistävänsä uutiset suomalaisiin blogeihin. Hmm.. eiköhän se oikeastaan ole päinvastoin, eli HS.fi yhdistää suomalaiset blogit omiin uutisiinsa. Blogijuttuihin on uutisia liitetty jo jonkin aikaa.

“Palvelun avulla lukija löytää sellaisia blogeja, joita hän ei muuten välttämättä lukisi”, kertoo HS.fi itse kirjoittamassaan jutussa. Idea on hyvä (ja johan tätä odoteltiinkin), mutta toteutus mielestäni ei.

Ensinnäkin blogilinkit ovat oivasti näkymättömissä. Ne löytyvät jos ymmärtää klikata linkit esiin piilostaan. Satunnaiselta silmäilijältä linkit jäävät varmasti huomaamatta.

Toiseksi HS.fi:n on sijoittanut blogilinkit jutun perässä olevaan järkyttävään javascripthässäkkävitkaimeen jolle keksi muuta syytä kuin sen, että näin linkit eivät kai näy hakuroboteille (eikä muillekaan joilla ei ole JavaScript -tukea). Eli blogit eivät saa hakukonenäkyvyyttä HS.fi:stä (vaikka HS.fi saa hakukonenäkyvyyttä blogeista). Tuollaisen kikan reiluudesta voidaan kai olla montaa mieltä.

Vaan eiköhän HS.fi:n vetoa voi kuitenkin kutsua pieneksi edistysaskeleeksi. Mutta nimenomaan pieneksi.

Published

6 comments

 1. Terve,

  ja kiitokset Twingly-kommenteista.

  Minusta olisi hauska nähdä, että suomalaiset blogaajat ja “iso valtamedia” pystyisivät yhdistämään voimansa uutisissa, ja se oli ajatus minkä pohjalta Twingly-palvelua lähdin tuomaan mukaan HS.fi:hin.

  Uusi alanavigaatioboksi valittiin blogilinkkien paikaksi siksi, että toivoisin että siitä tulisi luonteva paikka ajankohtaisten asioiden löytämiselle. Jokaisen jutun loppuun sijoitettuna se nimittäin on aina lukijan edessä silloin, kun kaivataan lisää luettavaa.

  Se, että Twinglyn tulokset näytetään javascript-boksissa (johon tulokset vielä haetaan Twinglyn erillisellä JS-widgetillä välilehteä avattaessa; jos ne näytettäisiin joka kerta kun HS.fi:n sivu ladataan, käyttäjien kärsivällisyyttä koeteltaisiin), ei ole tietoinen yritys kätkeä linkkejä hakukoneilta, vaan seuraus toteutustavasta, jonka tämän ulottuvuuden tajusin vasta blogimerkintääsi lukiessa.

  Toivottavasti tuomamme uudet lukijat ovat kuitenkin hyvä ensimmäinen askel blogaajien ja HS.fi:n yhteiseloon. Ainakin itse haluaisin oppia tekemään asiat vielä paremmin jatkossa.

  Yst.

  -Lassi Kurkijärvi / HS.fi

 2. Tota noinaan, en keksi. Pni, mikä se edistysaskel tässä on?

 3. Lassi Kurkijärvi: Minäkin mielelläni näkisin että “iso valtamedia” (vakiintunut media) ja vertaissisällön tuottajat voisivat hyötyä toistensa olemassaolosta.

  Blogilinkkien paikka jutun lopussa on hyvä ja looginen valinta, sinne olisin ne itsekin laittanut: ensin juttu, sitten kaikki muut. Mutta linkkien piilottamisen kyseenalaistan.

  Ymmärrän toki sen, että toteutus joka hidastaa palvelua ei ole hyvä. Kuitenkin Dagens Nyheter käyttää samaa Twinglyn palvelua ja onnistuu jotenkin sisällyttämään tulokset sivun koodiin ilman JavaScript-kikkailua. Onko DN:llä siis parempi alusta, enemmän tehoja tai ehkä jotain osaamista jota ei täällä ole?

  Mikko: Edistysaskel on se, että lukijalle nyt (ainakin periaatteessa) tarjotaan linkit myös toisiin näkökulmiin. Se on oikea suunta kehityksessä.

 4. pni: Ok. Nyt älysin. Systeemin implementointi voisi tosiaan olla parempikin.

 5. Minä kommentoin, ja luin, Hesarin blogeja aika aktiivisesti, mutta sitten lopetin, kun aloin pelätä että ne lähettävät laskun perään.

  On siellä kyllä pari kirjoittajaa, joita kenties tulee kerran kuussa katsotuksi, kirjaston koneelta, varmuuden vuoksi.

Comments are closed.