Mikä on nysän olemassaolon oikeutus?

Miksi on niin, että digibokseissa joissa on kaksi viritintä tulee laitteen mukana koaksiaalikaapelinnysä, jolla laitteen takapaneelissa olevat viritinliittimet pitää yhdistää omistajan itsensä toimesta?

Miksei laitteessa olevia virittimiä voisi kytkeä toisiinsa valmiiksi jo tehtaalla, laitteen sisäpuolella, ilman ylimääräistä nysää?

Published

5 comments

 1. Tuota on itsekin tullut ihmeteltyä. Asia ei voi olla niin monimutkainen tehdä tehtaalla. Siihen on oltava jokin muu syy. Esimerkiksi joku laki, joka kieltää kahden virittimen yhdistämisen suoraan tehtaalla.

  Tai sitten näiden piuhojen valmistajalla on hemmetin hyvät diilit boksien valmistajien kanssa.

  Tai sitten näiden boksien valmistajat ovat vain erittäin laiskoja.

 2. Idea laista joka kieltää virittimien yhdistämisen etukäteen on niin idioottimainen, että sellainen laki on varmaan juuri siitä syystä oikeasti olemassa.

 3. No ensinnäkin tuohan on halvempi valmistaa kun molemmat viritinmodulit ovat samanlaiset ja toisekseen itse ainakin voisin hyvinkin kuvitella ainakin yhden höyrypäisen tuttavani joskus intoutuvan kokeilemaan virittimiä kahdella eri signaalilla tms. Tuolla tavalla jälkimmäinen viritin ei myöskään ole riippuvainen ensimmäisestä, eli jos toinen viritin sattuukin hajoamaan, antennisignaali voidaan saada siihen suoraan jne jne.

  Juu, normaalikäytössähän tuo kytkentätapa on melko turha mutta ottaen huomioon erilaiset tekniset mahdollisuudet, itse ainakin pidän tuota kaikkien kannalta kokonaisuudessaan parhaimpana tapana.

 4. Ei tuo nysä ole minua juuri haitannut. Huvittanut kyllä.

  Olen kylläkin ihmetellyt että miksei kaapeli-, antenni- ja satelliittiboksia voi tehdä siihen samaan laatikkoon. Ovatko nuo tekniikat todella niin erilaisia, että siellä ei voi olla vain valintaa tyyliin T, C tai S..?

 5. Minulla ei ole sitä nysää, kun olen vetänyt kumpaankin antennin sisääntuloon omat piuhat antennirasiasta. Toimii paremmin.

Comments are closed.