Mainio macropus

Muistatteko sen “Katso kenguru loikkaa” -laulun? Minulla se on tänään pyörinyt päässä hiukan toisin sanoin, näin: Katso kenguru maistuu, mies on paistanut sen.

Sain eilen vinkin, että Kampin K-putiikissa on kengurun ulkofilettä myynnissä (19,90 kilo) ja kävin matkalla kotiin töistä nappaamassa pari viipaletta.

Kastikkeeksi lämmitin Crème Bonjour Cuisine sipulisekoitusta (n. puoli purnukkaa) johon lisäsin rapeaksi tiristettyä hienoksi hakattua valkosipulia (1 kpl yksikyntinen), Worcestershire kastiketta (tujaus), chipotle Tabascoa (reilu loraus) ja tummaa soijakastiketta (pieni liraus).

Juomana sattumalta valittu La Miranda de Secastilla. Ei mikään erityisen erikoinen viini, mutta sopi mielestäni hyvin kokonaisuuteen.

Published

3 comments

  1. Mites potut ja muussit, vihersalaatti tai muu? Vai söitkö kengun kenguna? Miltä maistui? Riistamaiselta vai kanamaiselta?

  2. Ei ollut pottuja, vaan yllättäen nuudeleita (kaapissa ei ollut muuta), mutta se toimi kivasti kun sekoitti nuudelit ja kastikkeen. Hiukan salaattia.

    Kenguru ei ole kanamaista, vaan punaista lihaa ja maistuu… niin, punaiselta lihalta. Eilen popsimassani oli ehkä hiukan voimakkaampi riistan maku kuin siinä mitä kesällä söin.

  3. Kiitos vinkistä. Meilläkin nautittiin kengurupihvejä sunnuntaina, ja herkkuahan se oli. Pomppueläimestä voisi saada aikaiseksi mainion salaatin.

Comments are closed.