Ykkönen silmään

Tästä on pitänyt kirjoittaa jo jokin aika sitten, mutta se vaan on jäänyt. Ehkä siksi että ohjelma tulee vain kerran viikossa. Ja sen unohtaa nopeasti.

Vaan asiaan, nyt kun ohjelma juuri tuli telkusta ja muistan sen.

Minä siis en ole kiinnostunut autoista. En pätkääkään. Ne vaan ei ole minun juttuni. Mutta Top Gear on ohjelma joka ei vain ole viihdyttävä vaan se on koukuttava. Olen aivan lääpälläni (lääh lääh). Vaikka autot eivät kiinnosta, on BBC onnistunut luomaan auto-ohjelman jota minä oikeasti haluan seurata.

Okei, se voi johtua siitä että ohjelmassa rakennetaan autosta avaruussukkula, kilpaillaan jossain aivan mielettömässä modauksessa tai tehdään jotain muuta joka on tavallisen kaduntallaajan arkipäivän ulottumattomissa.

Top Gear yllättää, se viihdyttää. Se pitää mielenkiinnon yllä. Se on äijää, ihan tajuttoman äijää, mutta myös aivan mielettömän hauska. Viihdettä. Hyvää sellaista.

Kykeneekö kukaan verkossa samaan?

Published

7 comments

  1. Meinaatko että pitäisi konseptoida tänäinen tapahtumasarja? Kyllä sitä tietysti voisi yrittää ehtiessään, mutta ilman kuvia…

  2. Ei tartte mennä konseptiasolle. Ihan vaan idea riittäisi. Voisiko netissä saada aikaiseksi mitään yhtä koukuttavaa ja viihdyttävää kokonaisuutta jostain joka ei periaatteessa kiinnosta?

  3. En usko että koukuttavuus ja viihdyttävyys on mediasta kiinni. Eiköhän kyse ole siitä minkälaisen tarinan tekijät onnistuvat punomaan.

  4. No kun minä mietin että josko se kuitenkin voisi olla mediasta kiinni. Vähän silleen kuin valokuvanäyttelyistä ei koskaan tule samanlaista massatapahtumaa kuin rokkikonsertista.

  5. Olen ihan samaa mieltä Top Gear -ohjelmasta! Se on myös aina niin upeasti kuvattu, ja juontajakolmikko tuo komiikkaa mukaan, kun Hammond on varmaan ainoa, joka oikeasti ns. sopii sellaiseen ohjelmaan. May vaikuttaisi olevansa paremmin elementissään jossain runonlausuntatilaisuudessa, lasi punkkua kourassa, ja Clarksonin voisi kuvitella johonkin tavispubiin, jossa (turhaan) yrittäisi iskeä itselleen seuraa, mutta epätodennäköisyydestä huolimatta, kolmikon kemiat sopivat jotenkin mielettömän hyvin yhteen. (Sitten on tietty The Stig, ja legendaarinen The African Stig.. lol)

Comments are closed.