Markkinoinnin rytmihäiriö

Pitäisi levätä, mutta on ihan pakko kommentoida yhtä asiaa.

Tänään odotellessani vuoroa tohtorin luo tapoin aikaa lukemalla uutisia kännykän kautta. Löysin uutisen joka kiinnosti, luin sen ja… kun lopulta pääsin kotiin, olin jo unohtanut koko asian.

Tulipa sitten sama uutinen vastaan eräässä seuraamassani blogissa. Tällä kertaa, koska en surffannut kännykällä, ajattelin etsiä lisätietoa MTV3:n tulevasta scifikanavasta. Tuohan saattaisi jopa kiinnostaa, kunhan sieltä ei tule vain (taas!) uusintoja vanhoista Star Trekeistä tai avaruusasema Alfoista, vaan jotain oikeasti mielenkiintoista.

Okei. Uutinen löytyy HS.fi:stä. Looginen paikka hakea lisätietoa on MTV3:n sivut. Tottahan tämän uutisen ilmoittaminen Maikkarilta tarkoittaa sitä että ovat valmistuneet ennakkomyyntiin tai vaikka edes ruokkimaan ihmisten tiedonhalua, niin että mahdollisimman moni saadaan koukutettua (myös niille kahdelle muulle uudelle kanavalle), jos ei heti katsojiksi niin ainakin jonkinlaiseen kiihottuneisuuden tilaan jossa asiasta keskustellaan, viedään viestiä eteenpäin.

Öh… yllättävän pitkän etsimisen jälkeen huomasin pienen, melkein näkymättömän, ilmoituksen asiasta. Klikkasin katsomaan… en löytänyt sieltä mitään lisää tietoa, mutta kyllä linkin jonka takaa voisi lukea lisää MTV3 Kanavapaketista, vaan siellä oli aivan sama teksti kuin edelliselläkin sivulla.

Ei edes kaapelioperaattorini tiedä verkkosivuillaan mitään MTV3:n uusista kanavista.

Tiedonhakuni ei tuottanut tulosta. Petyin.

Miten ihmeessä tällainen mahdollisuus WoMMiin voidaan mokata näin perusteellisesti? Kerrotaan jotain, mutta ei anneta mitään tietoa. Ei ruokita mielenkiintoa, ei koukuteta, ei houkutella, ei… ei yhtään mitään. Jätetään kuluttaja tyhjän päälle. Aika vanhanaikaista toimintaa, mielestäni.

Rupean epäilemään että tällaisen käyttäytymisen takana on armeijamme, joka opetti meitä kiirehtimään odotusta varten. Kauhealla tohinalla ja hopulla piti saada lössi ja varusteet kasarmialueelta lähimetsään odottelemaan… odottelemaan… odottelemaan… Odottelemaan jotain joka on tulossa, mutta josta rivimies ei tietenkään tiedä mitään.

Millaisen kuvan MTV3:sta tällainen antaa?

Published

6 comments

  1. Antaa ainaskin kuvan että yli puolivuotias “sivustonuusimisprojekti” *köh*josta-emme-tiedä-mitään*köh* ei tunnu tuottavan tuloksia.

  2. Kävin lähes samanlaisen etsintäprosessin läpi, luovutin ja totesin: Ei sitte. Näköjään pitäisi aina ensinetsiä blogeista.

  3. Ihanko oikeasti luulette, että yrityksissä oikea käsi tietää mitä vasen tekee? Mitä isompi lafka, sitä vähemmän siellä välitetään mitä sermin toisella puolella tapahtuu ja vielä vähemmän ketään kiinnostaa siitä mihinkään tiedotella.

  4. Ei ne kädet tiedä. Pään vaan pitäisi tajuta että tiedostavat kädet vaikuttavat siihen mitä jää viivan alle.

Comments are closed.