Jossittelua

Jos minulla olisi rahaa tehdä hulluja, todella isoja juttuja, olisin valmis rahoittamaan hanketta jossa ensin hankittaisiin lisenssioikeudet Polaroidin-filmin valmistukseen (via). Sen jälkeen neuvoteltaisiin Lomografisen seuran kanssa yhteistyöstä, niin että saataisiin markkinoille uusia nastoja pikafilmillä toimivia kameroita.

Kun sitten filmitehdas jossain puksuttaisi maailmalle pikafilmiä ja Instant Lomot leviäisivät ympäri palloamme, ei rahantuloa voisi estää. Eläisimme keskellä analogisen pikavalokuvauksen renesanssia.

Mutta kun ei vaan ole sitä fyrkkaa hulluihin tosi isoihin juttuihin.

Vaan jos kuitenkin olisi, niin voisi olla kiva olla mukana sellaisessa hankkeessa jossa digikameran sisään viritetään pieni, mutta hyvälaatuinen, tulostin jolla voisi tehdä lennossa vaikka pieniä tarroja tai ison postimerkin kokoisia kaverikuvia… häh? Äh, meni jo.

Published

5 comments

 1. Jos minulla olisi rahaa hulluihin juttuihin, perustaisin Italiaan lasten sotavammasairaalan, joka toimisi eräänlaisena virtuaalisairaalan ja kuntoutuslaitoksen välimuotona.

  Toinen puoli organisaatiosta keräisi rahaa ja sairaala-aikaa maailmalta sodassa vammautuneiden lasten hoitoon, toinen puoli pyörittäisi “sairaalaa”, eli kuntoutuslaitosta. Päämaja Italiassa, lähellä kriisialueita, mutta kuitenkin Euroopassa.

 2. Polaroid perhana! Nyt pitää hamstrata. Mikään ei ole niin hienoa kuin mennä kyläilemään Polaroid-kameran kanssa ja jättää jälkeensä läjä kuvia muistoksi.

 3. Ei välttämättä tarvita Lomografista seuraa, kun on jo olemassa vastaava tuote.

  Filmin loppuminen on kyllä ikävä uutinen. Pitänee hamstrata muutama paketti jääkaapin perukoille.

 4. Komppaan. Entisenä Polaroid- ja nykyisenä Lomo-entusiastina tuollainen kimppa olisi ykkösjuttu.

  Polaroid-filmit tosin ovat olleet aika vähissä jo viimeisimmät viisi vuotta, taisin itse turhautua etsimään filmejä jo 2002. Vai loppuiko se kuvaaminen siihen, että muovinen leikkikamera meni rikki? Ei voi muistaa, mutta traagista oli.

 5. Kirpputorilla oli kiva polaroid-kamera myynnissä, mutta kaveri pyysi siitä jonkun 60 euroa, mikä tuntui vähän turhan suolaiselta hinnalta kirpparitavaralle.

Comments are closed.